Topli ili hladni?
Molim brzo odgovore (po mogucnosti NE "Pa mogu i jedno i drugo"), jer mi MM ne vjeruje!
Printable View
Topli ili hladni?
Molim brzo odgovore (po mogucnosti NE "Pa mogu i jedno i drugo"), jer mi MM ne vjeruje!
vruci
topli naravno (moja verzija obavezno ukljucuje i pavlaku i secer odozgo, MM je ova kombinacija nezamisliva)
Topli s prezlima i šećerom;ove koje moja mama radi mogu jesti i hladne kak su fini :)
topli sa prezlom i šećerom, od Slavonske verzije sa pavlakom koju voli MM mi se diže kosa na glavi
Isto ko Mija, samo ih meni radi svekrva, ne mama ;)Citiraj:
MIJA 32 prvotno napisa
Ali, evo, sogi ih voli hladne.
Znaci moze odgovor: Ne ;)
kad malo bolje promislim, ne sjećam se kad sam ih jela tople (ne radim ih ja, nego mi budu poslani ;) , pa ih ja jedem - hladne !
da nisam pročitala gornje odgovore, rekla bih ti da se jedu hladni, jer od toplih možeš ispeći jezik :P
Is, Angel! Kvaris mi koncepciju...:namig:
To su splitske fore... sve mora biti hladno! :zakolut:
Cure, dajte si mira - to je toliko fino jelo da i hladno valja, ali definitivno se servira na stol da se puši iz zdjele.
I ja glasam za umak od vrhnja i šećera, i cimet posipan po vrhu...
I usporedbe molim dati samo oni koji su probali sve kombinacije.
Moja bivša gazdarica je knedle slagala u veliki lim i posipavala prezlima i šećerom pa zapecala. Probala sam i to, ali to mi je sličnije nekom hrskavom kolaču nego klasičnom jelu.
ja više volim hladne - mogu ih halapljivije gutati!
inače opečem jezik.
vruce s prezlom. toliko vruce da ne vazi ako ne puses ha!-ha!-ha kad zagrizes sljivu.
Plus još i cimet! :DCitiraj:
MIJA 32 prvotno napisa
samo vrući (ne stignu se ohladiti) s vrhnjem, cimetom i malo šećera :njam, mljac, obliz:
moram svekrvu nagovoriti da napravi koju porciju!
vruce knedle + vrhnje sa secerom + prezle preprzene na maslacu
mljaaaccccc!!!
kad su vruće, jedem sa vrhnjem, šećerom i prezlama
kad se ohlade, sa voćnim jogurtom :)
Ne vrući, ali opet dovoljno topli da se šećer rastopi preko cimeta ;)
I uvijek napraviš dovoljno da ostane, pa da možeš probati i hladne
Ja još prezle napravim više onak tekuće pa kad se šećer, prezli i cimet sljube, .......mmmmm!!!Citiraj:
Smokica prvotno napisa
Da, naravno da i prezle moraju biti. Bez njih bi bilo kao bez šljive :lol:
vruci, samo sa secerom gore
Tople, s cimetom BEZ SECERA :P
Vruci, tako da mi ostanu plikovi na nepcu. Jos dok se kuhaju cupkam oko lonca ko indijanac. Secer i cimet su obvezatni.
A koliko puta vi prozvacete knedle prije nego sto ih progutate?
Meni je jedno 5 puta max. :P
cccc, ne vjerujem da se toliko raspravlja kad se zna da je jedini odgovor - VRUĆE! tako da te šljive obavezno opeku, a žvakati ni ne treba - samo se malo otope u ustima. ;) mrvice, šećer, a može i cimet.
tople sa prezlima i šećerom a cimet obavezno
Tople, ofkors.
S prezlama i šećerom, cimet prema raspoloženju.
Moj brat ih voli s vrhnjem i makom :shock: !
Hladne. Sa cimetom. Nozem i viljuskom. (Ako niko ne gleda, rukom, cijelu u usta)
Jaoooooo! Što nismo ispunili kvotu za smajliće - sada bih ispucala cijeli red onih što skakuću i plješću.Citiraj:
ninet prvotno napisa
(ninet, tako se u Palmi jedu šamponjeze i boemi... jedva čekam da dođemo, parkirat ću se ispred i ne mrdam!)
meni ste toliko otvorili apetit s ovim knedlama da sam juce na povratku kuci svratila u merkator i cim sam dosla kuci skuhala i najela se ko krava.
Apri, samponjeze su moj najdrazi kolac i to Palmine naravno i jos uvijek su extra kao sto su i bile. Njam njam.
Ako prije tebe budem u Palmi, nece ti nista ostat :mrgreen:
Skupa ćemo, draga!
Nego, Sarajke, zna li netko što je s Mayah79 i njenim Džankom-banankom?
ja nemam pojma, a vjeruj da sam neki dan mislila o njima
mozda su na moru
Zar nitko ne pravi s marelicama?
Ja se ne mogu odlučiti - šljive ili marelice?
svakakvo, samo dajte i što kaže apri..rukom kad nitko ne gleda, jer ne mogu dočekat (ali doduše to kod mene ide za sve) :roll:
tople, s prezlama, vrhnjem, šećerom i cimetom.
probala sam razne, hiljade domaćih, i ovih i onih, ali najbolje su mi LEDO :mrgreen:
ajme, sad sam se sjetila priče:
taman smo MM i ja počeli živjeti zajedno, i ja skuhala Ledo knedle dok je on bio na poslu. dođe on doma, vidi knedle, i sav u transu: "DRAGAAA! Pa ti znaš raditi cvečnknedle???!!! " i gleda me s totalnim obožavanjem... morala sam mu razbiti iluziju - njemu je "jadnom" mama radila samo domaće knedle i nije imao pojma da se to može kupiti smrznuto, a njegovo šokirano divljenje ne čudi nikoga tko je čitao moj topik "topla večera" hi hi
ja vjerujem da dille iskreno zali sto je uopce otvorila ovaj topic. 100 baba - 100 recepata. tek sad nista ne zna!
lut, mene čudi da mu ih nisi smrznute servirala!
off topicCitiraj:
Lutonjica prvotno napisa
A što si na kraju odlučila s večerom i jesmo bile od pomoći?
Ajme, sad ste me razgladnile i rastužile... sjetila sam se bakinih knedli, ona je tijesto stavljala skroz tanko pa se to jelo na desetke komada (moj stric je jednom pojeo 49 i ljutio se što nije bio još jedan za njega).
Ja ih najviše volim s malo prezla polivene dok su cijeli, a smjesu šećera i cimeta posipati kad ih razrežem - i to vruće. Onda malo pustim da se ohlade dok upijaju tu finotu.
Ali nisam ih jela godinama. Moram pokušati napraviti krumpirovo tijesto pa to umotati. Samo je problem što moji doma baš i nisu zainteresirani, što znači da bi završili kao moja kalorijska bomba.
ma kaj bi ih smrznute servirala, pa vidjela sam mamu da baca te ledene iz vrećice u nekakav lonac s vrućom vodom pa sam se naučila :mrgreen:
za večeru niš nisam odlučila... evo, jučer je mužeku mamica na posao donijela pohano meso da ne bude gladan :smajli okreće očima povraća i baca se kroz prozor od bljakavosti:
:zlobni ceeeeeeeeeeeeer oko glave:
je l' mu i gaće pegla da ga ne žulja za guzu? :kao gore:
a sad ozbiljno :namig:, ledo?? pa te su najgore, klarine su ipak bolje ali ne mogu se usporediti s domaćima!
i da, marelice su puuuno finije od šljiva, pa još s finim tankim tijestom... mmmm gladna!!!
pa šta se nerviraš? ;) drugi put je zamoli da donese i tebi :mrgreen:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
klarine su koma, ledove su ok, ali slovenske su najbolje, ima ih par vrsta i svake su vrecica skoro 30 kuna, ima ih s marelicama, jagodama, borovnicama..
eto, kako mi dijete obozava okruglice, ova mama se potrudila saznati sve o njima :mrgreen: