fenomentastični medenjaci
božić se bliži...
30 dag blagog meda (bagrem, livada)
40 dag šećera
2 dcl mineralne
16 dag rastopljene masti (ZNAM, i meni se želudac okrenuo ali ni jedna druga masnoća ne daje isti efekt - isprobano)
2 jaja
750 dag crnog brašna
750 dag raženog brašna
2 žlice sode bikarbone
1/2 vrećice kotany začina za medenjake (baš taj - daje mrak aromu!)
- na pari otopiti med, šećer i mineralnu, u mlako staviti otopljenu mast. dobro izmiješati i stavljati ostale sastojke. rukama umijesiti glatko tijesto, izraditi kuglice veličine oraha i peći cca 10 min na 180°.
- preljev: u malo vode rastopiti šećer u prahu s par kapi limunovog soka, premazati hladne medenjake.
ovo je mjera za vojsku nahraniti, možete je slobodno prepoloviti (ali opet, tako su fini da nestanu u dva dana...)
Re: fenomentastični medenjaci
Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
božić se bliži...
1/2 vrećice kotany začina za medenjake (baš taj - daje mrak aromu!)
Ja obožavam taj začin. Bude odličan i u medenoj piti i u zimskoj štrudli ili piti sa jabukama. Najbolji je!
A medenjaci, jesu to oni tvrđi što moraju odstajati ili?
Re: fenomentastični medenjaci
Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
božić se bliži...
ajvice... :lol:
inače, čekala sam taj tvoj recept za medenjake. vidla sam da si ga negdje najavila. ja, inače od svih tih keksića jedino JEDEM medenjake tako da ću ove sigurno isprobati (mislim, kad božić dođe)
nego...
Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
16 dag rastopljene masti (ZNAM, i meni se želudac okrenuo ali ni jedna druga masnoća ne daje isti efekt - isprobano)
pretpostavljam da nema za kupiti 16 dag te masti nego veća količina. s obzirom da mi stvarno ne koristimo MAST...
... jel' hoće neko podjelit :lol: