Osjetljiva koža-kako se pripremiti za dojenje
Molim iskusne dojilje da me savjetuju :)
Trudna sam 30 tjedana, za 2 mj cu roditi.
Imam strasno osjetljivu kožu (što lica što tijela), svjetloputa sam, koža mi reagira crvenilom te iritacijom na mnoge podražaje kao što su brijanje, ubodi i slično.
Čula sam od još par cura koje su kao i ja - osjetljivke, da su imale problema s dojenjem: bolovi, krvarenja, guljenje bradavica, upale, crvenila i slično.
Znam da postoje one teorije da se bradavice trljaju ručnikom i na taj način pripremaju za dojenje, pa možda mazaje Purelanom nakon trljanja kao priprema za dojenje :?
Znam da promjene položaja djeteta i pravilno sisanje dosta utječu na to hoće li dojenje biti otežano, no kod mene bi i ispravan položaj možda mogao uzrokovati probleme, čisto radi osjetljivosti kože.
Inače na preporuku dermatologa pijem Omegu i trackam se kremicama po tijelu koje ublažavaju iritacije.
Što mislite, ima li netko pametan savjet?
Re: Osjetljiva koža-kako se pripremiti za dojenje
Citiraj:
argentina prvotno napisa
Čula sam od još par cura koje su kao i ja - osjetljivke, da su imale problema s dojenjem: bolovi, krvarenja, guljenje bradavica, upale, crvenila i slično.
Znam da postoje one teorije da se bradavice trljaju ručnikom i na taj način pripremaju za dojenje, pa možda mazaje Purelanom nakon trljanja kao priprema za dojenje :?
Zadnjih mjesec dana trudnoće sam na savjet patronažne koju sam srela pokušavala "pogrubiti" bradavice s trljanjem ali sam nakon par puta odustala jer mi nije imalo smisla da ih maltretiram pogotovo što su mi bile izuzetno osjetljive na dodir. Pa nije to taban da očvrsne ako hodaš bos.
Dojenje prva dva tjedna mi je bilo neugodno, čak bolno. Nakon malo početne muke, sve je krenulo nabolje. Ne vjerujem da bih to izbjegla "pripremom bradavica za dojenje".