Da li ju netko konzumira i kako ? Dajete li to klincima ?
Printable View
Da li ju netko konzumira i kako ? Dajete li to klincima ?
Ja ju konzumiram. Stavim jednu zlicicu u sok i ostavim da se otopi, pa popijem. Odlicna za imunitet, daje energiju.
Ja imam sasvim malu bebicu koja samo cica tako da ne znam koliku bi kolicinu trebalo davati djeci. Pretpostavljam pola male zlice otopiti u soku.
Najbolje pitati pcelare koji ga prodaju ;)
Ja je konzumiram tako što stavim 50g peludi, 10g propolisa u teglicu meda od 500g, sve promešam drvenom kuhačom i svi uzimamo po (plastičnu) žličicu ujutru, a to svi podrazumeva da dajem i sinu (4 god) na vrh žličice
Lobelia, jos bolje :)
Ovdje to zovu kraljevski med i moze se kupiti kod medara
Lobelia, da li je tvoja svježa ili sušena?Meni je rečeno da moja svježa mora stajati u škrinji , tako da ne znam da li ju mogu kao ti pomiješati s medom :?
U pravu si, nisam razmišljala da postoji tako svježa, mislila sam da svaku suše :/ Mislim da se može pomiješati sa medom, jer je med jedna vrsta konzervansa, što bi reklo da će sačuvati pelud od kvarenja :)
Može se kupiti kod medara, ali je jeftinije kada se kupi sve posebno i pomiješa ;)
Možete ga pomješati s medom, kao i propolisom, dok je kod matične mliječi postupak drugačiji.Citiraj:
CAPPY prvotno napisa
Moja preporuka svima je da koriste isključivo svježi pelud koji se čuva u zamrzivaču. Sušeni pelud vrlo brzo gubi svoja svojstva. Za tri mjeseca izgubi 50% vrijednosti, a za godinu dana ne vrijedi ništa.
Koliko dugo se svježa pelud može čuvati u zamrzivaču?
smiju li trudnice uzimati pelud?
Cure, samo pazite s peludom. Ja sam sebi napravila takav miks s medom i cvjetnim prahom i jela žlicu dnevno. Meni je bilo super, ali sam si mamu skoro ubila s tim. Dobila je jaku alergijsku reakciju, sva je naotekla i hitna ju je odvezla u bolnicu. Inače je alergična samo na ambroziju, ali ovo ju je skoro dotuklo, zato oprez.