Pozdrav svima,
da li trudnice plaćaju boravak u bolnici za vrijeme poroda? Da li treba imati kakvo dopunsko osiguranje? Naime, supruga planira roditi u Varaždinu, prebivalište ima u Velikoj Gorici. Hvala!
Printable View
Pozdrav svima,
da li trudnice plaćaju boravak u bolnici za vrijeme poroda? Da li treba imati kakvo dopunsko osiguranje? Naime, supruga planira roditi u Varaždinu, prebivalište ima u Velikoj Gorici. Hvala!
ne placa i ne mora imati dodatno dopunsko
I za bilo koje druge preglede koji su vezani za trudnoću ništa se ne plaća i ne treba se imati dopunsko. Ali ako trudnica ima bilo koju drugu bolest koja nije vezana za trudnoću, tada će pitati dopunsko.
Citiraj:
andream prvotno napisa
Ja jučer vadila krv i platila 70 kuna za CRP. Imam dopunsko i poslao me ginekolog.
pa zašto si platila? jesi pitala?Citiraj:
natilalimaci prvotno napisa
ja isto jučer vadila imam dopunsko i nisamniš platila.....
andream da tako je kod tvoje idealne ginekologice, a kod mog filozofa koji mi napiše sve pretrage za Labos u DZ (obična bijela uputnica), a neke od njih se obavljaju samo u bolnici (crvena uputnica) onda ili plati u DZ-a ili opet idi po uputnicu, pa da me još jednom bodu i da moram na još jedno mejsto po nalaze jednostavnije mi iscaltati 60 - 70 kn, pa tako pokoju stoticu za UZV i pregled u bolnici što ne da uputnicu i tako izem ti besplatno zdravstvo za trudnice na hrvatski način :x
A jel se nekome dogodila ovakva situacija ko meni danas: vaš gin. vas naruči da dođete na ctg (u bolnicu, on je dežuran taj dan), vi dođete, obavite to, on vas pregleda vaginalno i napravi UZV i onda na kraju kaže da vas taj danjašnji pregled košta 200 kn ako nije problem :? ? Ja slučajno kod sebe nisam imala gotovinu (nisam ni mislila da trebam jer sam do sad već 3 puta bila u bolnici na takvom pregledu, znate oni redovni ctg-i pred samo finale, i nisam trebala ništa platit, svaki put sam imala uputnicu i ovaj put isto tako) pa mi je rekao da ću mu onda drugi put platit. Stvarno sam zbunjena, ne znam u čemu je stvar :? ?
a inače na preglede ideš kod njega privatno ili?
Da, do 9. mj. trudnoće išla sam u polikliniku u kojoj on radi..Misliš da je zbog toga?
sigurno je zbog toga, nema drugog razloga.
pregledi u bolnicama i ambulantama se NE naplaćuju.
on je pregled računao kao da si mu došla privatno. :/
baš bezobrazno :x
jesi bar išla preko reda? :mrgreen:
:mrgreen: nisam išla preko reda jer ga nije ni bilo (nedjelja je bila). Sad me malo razočarao, a cijelu trudnoću sam ga hvalila :roll: ..
Nemoj biti razočarana, pogotoov ako si zadovoljna uslugom, nažalost, to ih radi velika većina, skoro svi.Citiraj:
V&NMama prvotno napisa
Možeš reći o kojoj je bolnici i/ili dr riječ?! U sličnoj sam situaciji pa da se ne iznenadim. Može i na pp, ako nije problem. Hvala :)Citiraj:
V&NMama prvotno napisa
Ma meni stvarno nije problem dati 200 kn, na kraju i cijelu trudnoću sad redovno plaćala preglede, nego mi je sad bilo čudno što u bolnici plaćam..samo volim znati zašto a to ne znam (na kraju krajeva nisam ni pitala, a mogla sam pa bi znala :) ).
tinaka, ne bi htjela imenovat bolnicu ili dr., niti bi htjela da ispadne da nekog tužakam, na kraju krajeva ja sam zadovoljna njihovim uslugama, a za plaćanje izgleda treba bit uvijek spreman :) (+ eventualno pitat što to plaćamo, pa onda nema nedoumica ko kod mene koja sam sramežljiva pitat :oops: .
ja sam u prvoj T išla na UZV u drugi DZ jer DZ u kojem je bio moj doktor nije imao UZV...
ugl UZV je obavio moj doktor, naplatio mi 100 kn (obični, nije bio 3D)..nema računa, nalaz mi ispisao na papirić od nekog bloka...
meni su rekli poslje da nije smio naplatit jer sam imala uputnicu i da je ta lova otišla njemu u džep..
sad kod novog gina obični UZV ne plaćam, ako hoću 3D onda plaćam 100 kn (privatnik koji prima preko HZZO-a)
Ajme, ovo je pr strašno!!!!! :evil: :x
Naravno da ćemo platiti ako idemo privatno, i to je stvar nas,naše obitelji i našeg budžeta. Ali ovako drsko tražiti novac za pregled obavljen u bolnici "na crno" :x
Ne smije ti naplatiti, čak ni ako si bez uputnice. Nju možeš donijeti i kasnije. Da ne kažem da neradnim danom ionako primaju samo hitne slučajeve,a to ne plaća nitko!
Nisi trebala pitati da li trebaš platiti nego eventualno trebaš li donijeti uputnicu. Naplatiti smiju samo onima koji nisu zdravstveno osigurani i to uz izdavanje računa.
Isto vrijedi i za UZV i druge pretrage. Čak i one najskuplje.
Jedino se može dogoditi da ti primarni ginekolog iz nekog razloga upiše krivu šifru bolesti. Meni se to dogodilo, ali su na prijemnoj to vidjele i vratile mi uputnicu da ju nosim giniću na ispravak. Donijela ju drugi dan i sve ok.
užas jedan kako bahato zarađuju na nama, pretpostavljajući da ćemo za bebe napraviti sve!
I uzdaju se u naše nepoznavanje prava pacjenata. :x
Ali, tko se jednom opeče puše i na hladno! :mrgreen:
Znam da ih trebamo pa se ne usudimo ništa reći, ali bojim se kad su takvi da nam ne bi bili ni blizu kada bismo ih najviše trebale :cry:
Stvar je u tome da taj tvoj dr koristi bolnicke resurse da bi si pribavio nepripadajucu mu imovinsku korist jer je s jedne strane tebe primio na uputnicu i taj tvoj pregled ce bolnici platiti hzzo + on ce dobiti placu za svoje dezurstvo, a od tebe bi nezakonito naplatio i tih 200 kn.Citiraj:
V&NMama prvotno napisa
Na stranu sto "vecina tako radi", to je i dalje nezakonit postupak i da mi je bio neznam kako dobar kroz cijelu trudnocu ja mu tih 200 kn ne bih dala :evil: (ionako ti vjerovatno on nece biti na porodu :/ )
Nas dvije ko da imamo istog dr. ;) . I kod mene je sve isto bilo. Došla si u dežurstvo, a ne u ambulantu pa ti uputnica u tom slučaju ništa ne vrijedi. Od HZZO-a bolnica neće ništa dobiti jer nisi provedena kroz hitnu. U biti ilegalno te pregledavao, a naplatio je svoju uslugu, znanje, koristeći bolničke resurse.Citiraj:
V&NMama prvotno napisa
A tako znači :) .. Da, to mi je logično objašnjenje.