Curke, neki dan sam bila na VV i dr A traži slijedeče pretrage:
KKS, AST, ALT, GGT, urea, kreatinin, PV, APTV, D-dimer, fibrinogen, kolesterol ukupni, LDL-C, HDL-C, trigliceridi
Zanima me da li se to na kraju radi na VV ili ne ?
Da li netko zna ?
Printable View
Curke, neki dan sam bila na VV i dr A traži slijedeče pretrage:
KKS, AST, ALT, GGT, urea, kreatinin, PV, APTV, D-dimer, fibrinogen, kolesterol ukupni, LDL-C, HDL-C, trigliceridi
Zanima me da li se to na kraju radi na VV ili ne ?
Da li netko zna ?
Siskica je rekla da ne i vadila je to u vinogradskoj, a ja sam prosli tjedan bila na VV da pitam jer mi je dr. A u 6.mj. napisao "doci 8dc s uputnicom za KKS,...." i sestra mi je rekla da rade to tamo i da samo dodjem s uputnicom. ali ja ne moram vaditi LDL, HDL i trigliceride, ali sve ostalo sto si nabrojala moram. pretpostavljam da i to rade kad rade sve ostalo..
I meni je dr.A. dao da napravim te krvne pretrage, osim kolesterol ukupni, LDL, HDL i trigliceridi. I rekao mi je da to mogu obaviti na VV-u, bilo koji dan ciklusa.
Soc. gin. mi je dala uputnicu za VV jer mi je rekla da u laboratoriju u domu zdravlja gdje je ona ne mogu napraviti sve te pretrage pa je bolje ići na VV i tamo sve obaviti samo jednim vađenjem krvi.
thanks
To se u principu vadi u domu zdravlja u kojemu dobiješ uputnicu (ovisno o tome da li ti je dr. opće prakse ili soc. ginekolog).
Do sada sam to vadila u DZ Siget i u DZ u Švarcovoj (bez ikakvih problema, sve na jednoj uputnici). Nisam čula da VV radi i to.
To ti je kompletna krvna slika biokemija i koagulacija i radi se i na vv i u svakom drugom laboratoriju ja vadila na vv. :love:Citiraj:
amyx prvotno napisa
thanks cure, evo imam uputnicu i idem u četvrtak na VV to riješiti. A uspjela sam se i kod svoje ginekologice ugurat za papu i briseve slijedeči tjedan
(inače se čeka po mjesec dana da dođem na red) ali bila sam sva umiljata i molila da mi je hitno i eto :mrgreen: . Nadam se da ću do slijedečeg ciklusa imati sve nalaze, sad trenutno imam M.
Za koliko budu nalazi na VV?
Amyx baš sam ti htjela reći idi svakako na VV vaditi krv.. :mrgreen:
Danas sam dobrano namučila dr. A . s nalazom iz Vinogradske.. navodno su mjerne jedinice različite pa je potrajalo prevođene nalaza...
Thanks, imam več uputnicu i pičim gore u četvrtakCitiraj:
Šiškica prvotno napisa
Je li se treba naručiti u labu na VV i kada su nalazi gotovi.
Meni dr nije tražio te nalaze :? (spremam se na FET), pa za slučaj kad dođem 10dc ako to traži, da znam kad bude gotovo.
A zašto se to sad traži?
I meni je to napisao iako imam friške nalaze od 7 mj jer sam to radila prije operacije, ali prekasno sam vidjela da bih mogla upitati
Biene meni je dr. A rekao da sve te pretrage dođem napraviti baš 10. dan ciklusa u kojem bih trebala imati FET, pa si mislim da je to prilično brzo gotovo (u pravilu KKS je u običnom labaratoriju gotov isti dan). Uglavnom ja sam od svog gin. dobila pola pretraga na bijelu uputnicu, a pola na crvenu uputnicu. Razlog je taj da ono što mogu obaviti u svom labaratoriju ne mogu dobiti na crvenu uputnicu. Ja odmah zvala dr. A i rekla mu to isto, na što je on rekao da NE vadin krv nigdje drugdje, nego da s obje uputnice dođem baš na VV. By the way da li je itko dobio potvrdu da će se FET-ovi izvoditi u listopadu?
Meni je telefonom rečeno da će početi postupci pada 9.10., kada sam naručena, budem spremna na gužvu.
Hvala Vikki :love: . kod mene je mali problem i to što je svih mojih 8 eskimića smrznuto zjedno (2 su dobra, 6 ih je slabih). I sad dr. nezna što ćemo ako odmrzavanje preživi vše embrija- jer po Zakonu :evil: samo mi 3 smije vratiti!? Ostatak nesmije smrznuti, a ja ih naravno ne želim uništiti!? I što sad :/ ?
Ja bih predložila da ih vrati meni, recimo ;)
Šala, ne znam, zaista, pa neće ih valjda uništiti, a niti ti vratiti sve?
Vikki :heart: , ma ja bih da svi prežive i da mi ih sve vrate jer tako bih imala oko 120 posto šanse da bih ostala trudna :D . A kaj se tiče uništavanja, od toga niš, jer ja ih nedam. Previše me sve skupa boljelo (fizički i psihički) da bi i jedan jedini propao.
Dim hvala, malo smo OT, ali nadam se da se FET vodi ko već započeti postupak prije no što je donesen zakon, pa će vraćati sve embrije koji prežive odmrzavanje. Nadajmo se...
A zašto mene nije tražio pretrage krvi :/ :?