upomoć - kako im dajete lijek?
Dan ima upalu uha, i sinoć nismo uspjeli popiti antibiotik.
Dva puta je povratio dozu, a dvije su propale u neuspjelom pokušaju uvaljivanja uz nešto drugo.......
te su male glave vrlo pametne i odlično znaju šta hoće a šta neće :) i inače sam vrlo ponosna na to, ali nemam ideja više kako da popije antibiotik??
imate, molim, kakvih prijedloga, ili kako vi svojima dajete sirup da popiju???
hvala puno
g
Re: upomoć - kako im dajete lijek?
Citiraj:
gogga prvotno napisa
Dan ima upalu uha, i sinoć nismo uspjeli popiti antibiotik.
Dva puta je povratio dozu, a dvije su propale u neuspjelom pokušaju uvaljivanja uz nešto drugo.......
te su male glave vrlo pametne i odlično znaju šta hoće a šta neće :) i inače sam vrlo ponosna na to, ali nemam ideja više kako da popije antibiotik??
imate, molim, kakvih prijedloga, ili kako vi svojima dajete sirup da popiju???
hvala puno
g
stavi lijek u špricu i malo po malo mu daji, onako uz rub obraza.
ako uspiješ odjednom ok, a ako ne, možeš lijek davati malo po malo svakih par minuta na isti način.
Re: upomoć - kako im dajete lijek?
Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
g
stavi lijek u špricu i malo po malo mu daji, onako uz rub obraza.
ako uspiješ odjednom ok, a ako ne, možeš lijek davati malo po malo svakih par minuta na isti način.[/quote]
Tako nekako i mi dajemo.
I moj odmah povrati lijek. Inače najbolje su ti šprice baš za doziranje lijekova, one nekako "drugačije špricaju", ako ju nemaš kupi u apoteci sirup za temperaturu (ne znam kako se zove, ali uz jedan postoji ta šprica, znaju u apoteci).
Ja moram čak jednu dozu raspodijeliti na 4-5 davanja, naravno sve u roku od cca pola sata do 45 minuta.
Ako je antibiotik jako gust i onako ljigav, meni su čak rekli da dozu smiješ razrijediti vodom.
Npr. ako treba popiti 5 ml lijeka:
napuniš u špricu 2 ml i potegneš još malo vode, promučkaš, daš da popije, pa napuniš još 2 ml, razrijediš, daš, pa još 1 ml, razrijediš pa daš.
To je to. I obavezno špricaš uz obraz, ne direktno u grlo.