kako da se psihički opustim?
Drage moje...evo trenutno sam u 35 tj. trudnoće ,koja nam je nastala nakon mpo i jedva čekam da ugledam našeg anđela kojeg smo dugo željeli...
sama trudnoća mi je prekrasna, ništa od specigičnih trudničkih tegoba nije me zakačilo,osim što od 28. tj. imam bh kontrakcije zbog kojih sam bila hospitalizirana 7 dana na partusistenu, koji naravno na njih nije imao učinka pa su me pustili kući. i dalje ih imam, ne bole, zatvorena i čekam..... :saint:
E a sad evo oko čega se brinem..inače sam medicinska sestra i radim na ginekologiji,odmah do rađaonice. i sad trebam doći roditi među svoje kolege i kolegice...Svi me znaju i poznaju , svaki put na kontrolama trče za mnom ispituju kako smo, brinu se i iznimno su dragi, ispituju kada dolazim roditi i tako..a meni nekak neugodno uoči samog poroda..
Trudnoću mi vodi liječnik kod kojeg smo započeli borbu s neplodnosti,predivan je i zaista se trudi držati sve u najboljem redu.
Čak me uvjerio da idem na prirodan porod, iako se kod nas češće rade carski rez kod mpo trudnoće. Inače, jako me strah hoću li izdržati bol na porodu, hoće li sve biti u redu, kako ću se ponašati...bilo bi mi jako neugodno vrištati pred ljudima s kojima radim..isto tako i plakati, kukati i sve ostalo što ide uz porod.
Znam i da je sve to normalno i svi imamo svoj prag boli,i da me to ne bi trebalo opterećivati..ali eto, opterećuje me sredina u kojoj ću rađati.
Znam da će svi biti predivni prema meni i truditi se ugoditi mi, ali svejedno ometat će me boravak tamo i prisustvo svih njih.
Imat ću uza sebe MM, i njegovu tetku koja je babica, i oni mi neće smetati, jer pružaju mi sigurnost i već znaju kako se ja ponašam u nekoj boli...gnjavim i kukam :mrgreen: ali ne volim iskazTti bol pred svim drugim ljudima.
Već sam razmišljala da bi bilo super kad bi mogla izdržati kući što duže,i nekako se nadam da će tako i biti . ali što ako sve krene nekim drugim putem..pukne vodenjak i sl..? Kako da suzbijem adrenalin koji me obuzima pri pomisli da ću roditi u radnoj okolini? bojim se da će mi sve te misli samo zakočiti porod..a tako bi htjela što opuštenije proživjeti dolazak naše bebe na svijet.
Evo i sad dok ovo pišem osjećam se blesavo,jer znam da bi neke žene možda bile presretne da mogu roditi u bliskoj okolini ali meni je nekako neugodno...znam da je glupo i bez veze osjećati neugodu u svezi s takvim lijepim događajem, ali ne znam kako da se opustim i zaboravim na sve oko sebe, osim na bebicu..
Imate li neki savjet? da tražim da me ne obilaze prečesto jer će me to ometati, da nas ostave same a ne trčkaraju oko nas , da im kažem da ću ih zvati kad zatrebam ili što? dajte neki savjet..što bi vi u mojoj situaciji?