cure jel moguce da dođe do van matericne trudnoce kod IVF ILI ICSI''''''???...
Printable View
cure jel moguce da dođe do van matericne trudnoce kod IVF ILI ICSI''''''???...
moguće je.
Da, na žalost. Imali smo takvih slučajeva, na najboljim klinikama, nije liječnička greška, da plod, transferiran korektno u maternicu, otplovi prema jajovidima. Prije sam znala i postotke, sad sam zaboravila, ako nađem, nalijepit ću tu. Koliko sam shvatila, i zato se IVF trudnoća jako monitorira i prati na UZV, pogotovo jer se radi o više zametaka.
e svasta...pa onda je najbolje ne imat jajovode ako vec ides na ivf??.nadam se da je postotak jako mali...jos i taj strah :( :(
da...i ja idem na ivf /icsi....i jos nisam sigurna koliko cu zametaka vratit.. :/
ja mislim da je postotak jako mali možda isto kao inače, ne bih se još s tim zamaralana vašem mjestu, mislim da možemo biti sretne ako nam se oplode jajne stanice koje odaberu pa da se uopće ima šta vratiti a onda je veliki upitnik da li će se išta implantirati, eto vidite i po našim potpisima koliko smo puta bile na IVF-u pa se nije desila trudnoća
kako sada stvari stoje ako se niš ne promjeni sa zakonom vratiti će ti sve oplođene a najviše 3, jedino ako sama prije ne odlučiš da ti pokušaju oploditi samo 1 ili 2 j.s ali tada ti je veliki rizik da ti se baš ta 1 ili 2 ni ne oplode, pa i o tome treba dobro razmislitiCitiraj:
mirna26 prvotno napisa
da....za poludit..vidjet cemo..treba sa dotorom popričati..
imas pravo..ne treba još o tome brinuti..mislim na vanmaternicnu...
Jooj crvenkapice77 ajmo malo pozitive :D Kad bi se čovjek opterećivao svim što bi se moglo iskomplicirati u životu općenito, pa nitko se ni u što ne bi upuštao. Ako sam dobro shvatila, ti tek krećeš u postupak. Lijepo je biti informiran, ali opterećivati se svim što bi moglo poći krivo- BIG NO NO :nono: Samo pozitivno naprijed i sve će biti okCitiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
Taj postotak je jako mali, ali može vanmaternična biti i izvan jajovoda. Da ti netko može garantirat 100% ostajanje trudnom IVF-om možda bi fakat bilo bolje bez jajovoda. Ali, imaš slučajeva kad ti najbolji doktori kažu šanse za trudnoću minimalne, pa žena stvarno uspije ostat trudna prirodno. Ljudsko tijelo nije 1+1=2 u velikom broju slučajeva, pa bih ja jajovode ipak ostavila, ako se ne radi o onom hydrosalphynxu ili sactosalyhyxu, kako se to već piše, zaboravila (ono kad je jajovod ispunjen tekućinom koja navodno sprječava embriju implantaciju u maternicu).Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
Evo sam proguglala postotke, i fakat su mali, iako je, onom kojem se to dogdi, kao u svemu - npr. spontani nakon amniocenteze - to što ti se dogodi 100%. Znači, postotak na koji sam naišla kao mogućnost vanmaternične nakon IVF-a ili FET-a (nebitno jel' ICSI ili klasični IVF ili FET, radi se o transferu embrija u maternicu) iznosi 5%, prema nekim podacima.
Još jednom, tu se najčeše ne radi o liječničkoj pogrešci, nego o nesretnom slučaju i sumnjam da se može nekako prevenirati.
ma da necu o tome......samo razbijam glavu ...... :preskaceuze: :preskaceuze: ....... :gumi: :gumi:
crvenkapica ako već razbijaš glavu s vanmaterničnom gledaj pozitivno: ako ideš na IVF i beta bude pozitivna, ponavljat ćeš betu i ići vrlo rano na UTZ. I ako nekim slučajem trudnoća bude vanmaternična to će se znati prije nego bude bilo kakve opasnosti. Žene koje prirodno zatrudne imaju više šanse da vanmaternična završi sa komplilkacijama, jer neće vaditi betu i neće na UTZ tako rano.