jelovnik za petogodišnjaka
jel imate osjecaj da se stalno vrtite ukrug sa par istih jela? i da više nemate ideja za kuhanje... :/ a kad i skuhate nešto "novo" nema teorije da iti prova !!
šta jedu vaši četverogodišnjaci i petogodišnjaci? kako im izgleda jedan dnevni meni?
mi se stalno vrtimo oko juhe, lešo mesa i ribe, često šalše sa prilogom (integralnom rižom, njokima (kupovnim), tjesteninom, povremeno sa bulgurom, cous cousom, quinom i sl)....zatim pečena koka ili rjeđe polpete, mljeveno meso (sa istim prilozima kao i šalša), toč od piletine, puno cikle...i to je to od kuhanog.....sa povrčem kao mrkva, kumpir, kaul smo na ti....eventualno po desetak žlica svakih par dana....salata nema šanse-osim cikle......grah, blitva, špinjača nema šanse...
voća dosta jedemo, ali samo jabuke,banane,mandarine i grožđe....ujutro smo na kruhu i svježem siru sa šunkom, a navečer čokolino (jer mlijeko samo tako hoće)....palačinke, pahuljice sa mlijekom, jogurt, i slične stvari koje bi mogle zamijeniti doručak ili večeru neće uopće da prova....
eh da, kinder pingui i sladolet obožavamo...povremeno malo čokolade....
ostale grickalice: bombone, žvake, štapiće, lizalice i sl. ne konzumiramo (također na sreću, ne voli)...
otežavajuća okolnost je ta da ja i muž ručamo na poslu tako da se kući radnim danom kuha samo za malu....
Re: jelovnik za petogodišnjaka
Citiraj:
lana74 prvotno napisa
jel imate osjecaj da se stalno vrtite ukrug sa par istih jela? i da više nemate ideja za kuhanje... :/ a kad i skuhate nešto "novo" nema teorije da iti prova !!
DA suosjećam..... Al ne brinem se previše jel kad pogledam sebe ne jedem ni ja neka čudesa. Moji vole više manje sve što skuham, ali JA nemam više ideja za kuhanje.
Re: jelovnik za petogodišnjaka
Citiraj:
lana74 prvotno napisa
Da, imam :/