Kako uspijevate dati željezo?
G. je jako anemičan, a i ja sam (i moji i njegovi nalazi krvi su to pokazali) i propisano mu je željezo dvaput dnevno sirup Legofer + c vitamin.
Ajde C vitamin nekako i damo, u žličici s vodom, ali ovaj sirup NIKAKO! Sve isprolijeva i ispljuje, ne popije niti kap. A ono tamnocrveno pa izgleda kao da prolijeva krv, ma strašno!
Kako vi to uspijevate dati? Pretpostavljam da ga ne smijem miješati u hranu, ipak je sirup. A i inače zasad jede samo malo voća, sisanje nam je još glavno.
Upomoć! Kad se sjetim da se tako moramo boriti dvaput dnevno, muka me uhvati...
kako uspijevate dati zeljezo
K. ima 100 a normalno je 120. Ima 8ipo i papa dohranu uz ciku. Nama je receno da dajemo izmedju obroka pola zlicice ferum leka,od kojeg se meni dize kosa na glavi jer cuh svasta za njega. Dakle,izmedju obroka stavim u zlicicu i govorim joj ,kao i za sve kad papa,njam njam. Nije odusevljena ali popije. I fakat izgleda kao krv. Kupila sam i spirulinu/algu u trgovini zdrave hrane jer vise vjerujem prirodnom nego kemijskom pa joj i to dajem u dohrani. Inace, probala sam lijek i malo je sladji a K. nije navikla na jako slatko pa vjerujem da joj zbog toga ne ide. Ma muka je to a i nije stopostotono u konacnici. Zelim vam puno srece :)
Re: Kako uspijevate dati željezo?
Citiraj:
eliot prvotno napisa
G. je jako anemičan, a i ja sam (i moji i njegovi nalazi krvi su to pokazali) i propisano mu je željezo dvaput dnevno sirup Legofer + c vitamin.
Ajde C vitamin nekako i damo, u žličici s vodom, ali ovaj sirup NIKAKO! Sve isprolijeva i ispljuje, ne popije niti kap. A ono tamnocrveno pa izgleda kao da prolijeva krv, ma strašno!
Kako vi to uspijevate dati? Pretpostavljam da ga ne smijem miješati u hranu, ipak je sirup. A i inače zasad jede samo malo voća, sisanje nam je još glavno.
Upomoć! Kad se sjetim da se tako moramo boriti dvaput dnevno, muka me uhvati...
Moj E je bio anemičan kao mali... Doduše, bio je oko godinu i pol - dvije (mislim) kad smo krenuli sa sirupom. Do tada, nitko mi nije to savjetovao, ali JA sam uzimala preparate željeza+C vitamin dok sam ga dojila, vjerujući da mu time pomažem (i sama sam godinama prije trudnoća imala problema s niskim željezom pa sam povremeno znala uzimati preparate).
Željezo je kod dojene djece često nisko, ali se iz majčinog mlijeka najbolje može resorbirati u organizam. Kako god bilo, negdje s 2 godine on je prestao sisati (od svoje volje) a anemija je još bila prisutna.
POLAKO i postepeno sam ga navikavala na sirup (i to tjednima). Najprije male minimalne količine (na vrh žličice), pa čak sam i pauze radila ako sam primijetila da mu teško sjeda na probavu (crna stolica, proljevi) i nekako se dijete naviklo. Anemija se povukla kad je počeo bolje jesti, negdje oko treće godine, a do tada svake zime bili smo na sirupu. Sretno!
Re: kako uspijevate dati zeljezo
Citiraj:
katjenka prvotno napisa
Nama je receno da dajemo izmedju obroka pola zlicice ferum leka,od kojeg se meni dize kosa na glavi jer cuh svasta za njega.
I ja dajem djetetu ferum lek, a sto si loše čula?
dosta mama kod pedijatrice mi se potužilo da nakon uzimanja feruma stanje se nije poboljšalo. Muž je rekao da ćemo pokušati, možda nas krene,a s druge strane uzela sam i prirodnih dodataka i ufam se u njih.
E da,još su mi se žalile na grčeve i povraćanje svojih bebeica od kad su im počele davati ferum :(
Ella,jel na dolcu treba uputnica tj recept od pedijatra ili možemo bez toga?
Re: kako uspijevate dati zeljezo
Citiraj:
katjenka prvotno napisa
Ella,jel na dolcu treba uputnica tj recept od pedijatra ili možemo bez toga?
Zvala maloprije Dolac 9 - imaju Aktiferrin kapi i mogu se kupiti bez recepta :D