ovako,necu duljiti vec odmah prijeci na problem!!! moja princezica ima 4mj, hranim ju svojim izdojenim mlijekom. sve je poceli u bolnici. prvi podoj nismo imale priliku ostvariti. odlicila sam donirati mat.stanice iz pupkovine i nakon obavljenog posla sa prikupljanjem materijala sestre su se rastrcale oko potrebne papirologije, ja i beba same bez njih. imam uvucene bradavice i nakon mog bezuspjesnog pokusaja sa prvim o je usla u dojenjem, nakon sto je usla u rađaonu,setra je samo hladno komentirala kako ju necu moci dojiti.cijelo sam se vrijeme u trudnoci informirala o dojenju sa uvucenim bradavicama i sve je izgledalo izvedivo ali naravno u praksi nije bilo tako. malu su hranili formulom,nesto bi joj kolostruma uspijela nakapati u usta, ali vec drugi dan sam uspjela stati na noge i otici se izdojiti na njihovu izdajalicu. odgovor na moje pitanje o sesiricima bio je da ce se mala samo nagutati zraka a i ako bas zelim da trebam cekati da mi se dojke napune cak i prepune,i da je bolje da se izdajam ili da joj dam zamjensko mlijeko.naravno da sam se bacila na izdajanje,mamino je mamino. moji pokusaji dojenja zavrsili bi vristanjem,grebanjem,opcom histerijom tako da sam na kraju posustala ne zeleci ju "muciti" i nastavila sa izdajanjem. patronazna nije bila od velike koristi. sad se bacam na gledanje filma "mlijecna staza" koji sam dobila u casopisu mama i beba,hvala na tome,ali mi treba netko sa slicnim iskustvom,netko tko je s bocice presao na ciku nakon 4mj,nadam se da nije kasno,ohrabruje me bas ovaj stav da nikad nije kasno.samo kako to izvesti u praksi???? a,i ja se dosta namucim neke pute kod izajanja dok mlijeko krene,tako da vjerujem da bebu to još više iznervira,valjda zbog moje napetosti i nervoze kad pocne plakati,gladna. rodila sam u rodilistu koji nosi ime prijatelj djece,a na kraju svega,nisu se ni potrudili oko nas. :shock: