SPAVANJE!!!!! kako vama to ide???
mene zanima kako da beba od 6 tjedana odspava barem 5-6 sati u komadu?? kako su vase bebe bile sa 6 tjedana??
evo ja imam bebaca od 1.5 mj i nama ovako ide sad,
6.30- budenje, sisanje, prematanje, igranje,
7 do 9- malo teze zaspe ujutro, grinta puno,
9 sveeee do 2- budan, jucer mi je cak od 11 sve do 6, bila sam izmorena, jer i nocu ne spavam dobro, danas sam ga stavila na spavanje oko 2, bilo mi je dosta, nahranila sam ga, premotala, mazila, pjevala, nosala ali on nece zaspati, i na kraju ga stavila da spava i nije htio, pa je poceo plakati i pustila sam ga da place jedno 7 min. bilo je tesko ga slusati al sam morala da vidim kako ce to zavrsiti, pa se eventualno izmorio i zaspao nakon tih 7 min. dali je bebi nekada nuzno da place kako bi zaspala??? :? mozda je to to..evo sad jos uvijek spava.
18 sati se probudi, sisanje, ide uglavnom svaka 1.5 do 2 sata, i to nekih 5 min max.
stavim ga na spavanje oko 8.30-9 poslje kupanja "to ne radimo svaki dan, posto je sad hladnije vrijeme", posisa i zaspe,
a sad nocni raspored,
8-9.30 spavanje pa sisanje,
10-12 spavanje pa sisanje
12-2 spavanje pa sisanje
2-4 spavanje pa sisanje
4-6 spavanje pa sisanje
uglavnom kad posisa ne zaspe odmah, tako da se ne moze bas racunati kao puna 2 sata spavanja, cudim se kad procitam da neke bebe vec sa 2 mj spavaju cijelu noc u komadu, dali je to stvar navike ili?? :?
i kako da ga onda naviknem da malo dulje spava po noci?? da se i mi stignemo odmoriti??
Re: SPAVANJE!!!!! kako vama to ide???
Citiraj:
sandibel123 prvotno napisa
neke bebe vec sa 2 mj spavaju cijelu noc u komadu, dali je to stvar navike ili?? :?
to je stvar bebe.
probaj više spavat dok beba spava, nema veze je li dan ili noć. bebin ritam ćeš teško prilagodit svom, pa prilagodi svoj njenom kako bi ti bilo lakše.
Re: SPAVANJE!!!!! kako vama to ide???
Citiraj:
sandibel123 prvotno napisa
bilo je tesko ga slusati al sam morala da vidim kako ce to zavrsiti, pa se eventualno izmorio i zaspao nakon tih 7 min. dali je bebi nekada nuzno da place kako bi zaspala??? :? mozda je to to..evo sad jos uvijek spava.
apsolutno nema potrebe da bebica od 6 tjedana plače sama u krevetiću ili gdjeveć.
moja kćer nije noć prespavala dok nije krenula u školu a mali negdje sa dvije godine.
ima nas jos koji ne spavamo ...
ni David (4,5 mjeseci) ne spava po danu, ako spava onda je to po 20 min. vidi se da je umoran, ali se ne da.
Iznimka je kad smo u setnji. tada spava cijelo vrijeme.
trebam li se brinuti ?
Re: ima nas jos koji ne spavamo ...
Citiraj:
taMarelica prvotno napisa
ni David (4,5 mjeseci) ne spava po danu, ako spava onda je to po 20 min. vidi se da je umoran, ali se ne da.
Iznimka je kad smo u setnji. tada spava cijelo vrijeme.
trebam li se brinuti ?
ne.. beba je jednostavno takva.. ne spavač.. i to je to...
nemaš razloga za brigu :)