Miran san jednogodišnjaka
Zaista nisam detaljno proučila da li ova tema postoji-ako da ispričavam se.Naime imam jednogodišnje blizance.Naravno da nisu ni po čemu identični i to mi je drago no najviše me brine što Luka već više od polovine svog života nije u miru(mislim na stotine okretanja,cendranja u snu pa ćak i plača) prospavao a ni mi roditelji pokraj njega u sobi.Sve je počelo sa nekih mjesec-dva starosti -mi smo mislili da su to SAMO grčevi pa će proći.Trajalo je do nekih četiri mjeseca .Zatim jedna -dvije prospavane noći(obrok-dva kroz noć i bili je ok) pa onda nicanje zubića.Katastrofa,noći su bile još gore od onih grčevitih.Sa pet mjeseci dobio rota-virus i u bolnici su ga sestre mrcvarile sa iglama(gotovo sat vremena su ga tri držale dok je on vrištao jer su mu morale izvaditi krv)kad sam gotovo poludjela i zabranila da ga uopće pipnu a kamo li izvade krv već je jadnik proživio traumu.Zubića je izašlo osam od tada ali svaka noć nam je ko lutrija -koliko ćemo se muž i ja odmoriti je kao ćemo dobit na lotu.Ne sjećam se da sam prospavala barem pet sati komadu.Osim kad muž možda jednom na mjesec uspije biti odmorniji pa da sam probdije noć jer radi i za vikende i blagdane a najgore je što adi i po noći.Sestra blizanka je od četvrtog mjeseca u komadu počela spavati cijelu noć.Zadnjih mjesec-dva Luka ju zna probuditi jednom kad je glasan po noći ali ona dalje zaspi.Sad se pitam do kad će to trajati.Imate li vi slična iskustva ?
Kako sam započela ovu temu bilo bi fer da i nastavim....evo mi bili sa našim Lukom kod neopedijatrice .Ako je netko iz Varaždina možda je i poznaje,dr.Milihram.Osobno sam čula dosta pohvala o njoj i vjerujem da će nam pomoći.Bili smo kod nje prije deset dana i u razgovoru s njom otkrili da je naš Luka potpuno zdravo djete i jedina mana mu je što ima lošu naviku uspavljivanja.Iskreno,to sam i sumnjala.No,kad to čujem iz stručnih usta lakše mi je.Ona nam je savjetovala da počnemo s laganom terapijom od o,5 mg normabela (to sam ja pila u trudnoći i očito mu je nasmetalo pa ima puno energije i nemiran san) pod večer da ga malo primiri(uspjeva naravno) i da ga ostavimo u kindrbetu da se igra s jednom igračkom dok se ne umori i sam zaspi(opet uspjeva),ISTINA JE DA NE ZASPI ODMAH već nakon devet,pola deset iako je u kinderbetu najkasnije u osam.A ima i puno cendranja i glasnog dozivanja tako da moramo svi biti strpljivi i ne obazirati se na to.Dopušteno je samo povremeno ga polegnuti i lagano ga primiriti ali ne vaditi iz kindrebeta.Još danas smo na toj terapiji a sutra se kontaktiram sa doktoricom kako dalje.Ona nas potpuno razumije a ni ja nisam baš pobornik tableta za baš tako malu djecu ali nema druge...jedino se nadam da neće morati još dugo biti na normabelima i da sam uhvati ritam za spavanje.I još nešto,po danu zaspi sam jedan sat u komadu bez tableta naravno i bez uspavljivanja a to mu prije nije bio običaj.
Kako napisala sve ali zaboravila da uz normabele prespava cijelu noć i to do sedam ujutro a pošto popije po dvije bočice čaja prije spavanja jedino ga probudi puna pelena pa ga presvučem i opet spava
Re: Miran san jednogodišnjaka
Citiraj:
Davorka Vž prvotno napisa
Kako sam započela ovu temu bilo bi fer da i nastavim....evo mi bili sa našim Lukom kod neopedijatrice .Ako je netko iz Varaždina možda je i poznaje,dr.Milihram.Osobno sam čula dosta pohvala o njoj i vjerujem da će nam pomoći.Bili smo kod nje prije deset dana i u razgovoru s njom otkrili da je naš Luka potpuno zdravo djete i jedina mana mu je što ima lošu naviku uspavljivanja.Iskreno,to sam i sumnjala.No,kad to čujem iz stručnih usta lakše mi je.Ona nam je savjetovala da počnemo s laganom terapijom od o,5 mg normabela (to sam ja pila u trudnoći i očito mu je nasmetalo pa ima puno energije i nemiran san) pod večer da ga malo primiri(uspjeva naravno) i da ga ostavimo u kindrbetu da se igra s jednom igračkom dok se ne umori i sam zaspi(opet uspjeva),ISTINA JE DA NE ZASPI ODMAH već nakon devet,pola deset iako je u kinderbetu najkasnije u osam.A ima i puno cendranja i glasnog dozivanja tako da moramo svi biti strpljivi i ne obazirati se na to.Dopušteno je samo povremeno ga polegnuti i lagano ga primiriti ali ne vaditi iz kindrebeta.Još danas smo na toj terapiji a sutra se kontaktiram sa doktoricom kako dalje.Ona nas potpuno razumije a ni ja nisam baš pobornik tableta za baš tako malu djecu ali nema druge...jedino se nadam da neće morati još dugo biti na normabelima i da sam uhvati ritam za spavanje.I još nešto,po danu zaspi sam jedan sat u komadu bez tableta naravno i bez uspavljivanja a to mu prije nije bio običaj.
Meni je ovo prestrašno!
Ne mogu vjerovati da se djetetu daju jaki lijekovi za smirenje! I to djetetu od 15 mj.
I uz to pripadajuće metode uspavljivanja.
Govorim ovo iz perspektive mame čije niti četverogodišnje niti dvogodišnje dijete ne prespavljuje noć. Nikada mi ne bi palo na pamet pristati na ovakvo trpanje tabletama.
Ovakav slučaj je imala i moja prijateljica i vjerujem kako je Davorki.Jadnica je isto jedva koji sat uhvatila da odspava a pogotovo sad kad su počeli puzati i hodati.Moram priznati da poznajem i djecu koja su starija već sad i u ranom djetinjstvu imali sličnu terapiju i zaista nemaju nikakve posljedice i djecu su kasnije naučila spavati i sve je bilo u redu a roditelji su bili preporođeni.Sigurna sam da je doktorica iskusna i da zna zašto je dala tu terapiju.Uostalom mnogo žene dobe razne lijekove u samoj trudnoći pa mogu šteti djeci a o Normabelu da ne govorim.Tko je odležao u bolnici Normabel je čest terapijski lijek .
Da li postoji kakvo neugodno iskustvo dijeteta koje je trošilo ovaj lijek ovako rano?Mislim da bi trebalo ženi napisati ako tko ima kakvo iskustvo s ovakvim slučajem pa da zna .Davorka,moje mišljenje je da tražiš drugo mišljenje doktora i ako tako misle da je dobro onda OK a ne slušati one koji nemaju pojma i nisu stručnjaci.Svatko ima svoje mišljenje o nečem .Kao što i piše u uputsvu lijeka da se ne smije piti u ranoj trudnoći i zadnjem mjesecu a ja sam ga osobno dobila u oba slučaja pa što sad?Ako su mi donesli u bolnici kad sam ležela da to popijem (i to od strane triju doktora) zar sam trebala tražiti uputsva i pokazati da to ne smijem piti.
Re: Miran san jednogodišnjaka
Citiraj:
Davorka Vž prvotno napisa
Bili smo kod nje prije deset dana i u razgovoru s njom otkrili da je naš Luka potpuno zdravo djete i jedina mana mu je što ima lošu naviku uspavljivanja
Ne mogu vjerovat da je doktorica potpuno zdravom djetetu dala Normabel!
L se barem četri puta tjedno budi oko 3 i igra se (u potpunom mraku) do 5-6. Mislim, igra se tako što me preskakuje i tu i tamo mi sjedne na glavu.
Pa ne pada mi na pamet davat joj tablete za smirenje, spavanje i slicno, bez obzira što mi sjedi na glavi doslovno!
Davorka, nadam se da niste nastavili s tom terapijom i dalje.