(pro)davanje osobnih podataka
dvaput razmislim prije nego dam svoje podatke tamo gdje ne moram
ne igram nagradne igre baš zbog toga
facebook mi brani ista ta religija :mrgreen:
od kartica imam samo magminu (imali račun od 5-6000 kn pa rekoh ajde, to je dosta bodova :roll: ), billinu i bio&biovu
ok, sad vidim da to i nije "samo", al davno su napravljene
neki dan, da mi teta u dm-u njihovu novu karticu i veli popunite doma ako hoćete skupljati bodove
rekoh, ajde, ionako tamo često kupujem
i tako, ako hoćeš uštediti koju kunu samo pristani na to da se tvoji podaci smiju razmjenjivati i vamo i tamo i štotijaznam kud sve ne (cijela stranica sitnih slova)
i rekoh, ne dam, ne za par kuna!
a s druge strane razmišljam se, što je najgore što se može dogoditi s tim mojim podacima? što oni (ne samo dm, bilo koja firma) rade s milijunima adresa, što im znači neka marija u špišić bukovici ili ana u trebarjevu desnom?
ja sve račune, izvatke iz banke, sve što ima našu adresu na sebi, prije bacanja u stari papir izrezuckam da se ne vidi ime, adresa i br računa (a pritom zamišljam abby iz NCIS-a kako pincetom nazad slaže te komadiće prikupljene iz 3 različita kontejnera :roll:)
točan razlog ni sama baš ne znam
jesam li ja paranoična ili samo oprezna? :unsure:
Re: (pro)davanje osobnih podataka
Citiraj:
aries24 prvotno napisa
dvaput razmislim prije nego dam svoje podatke tamo gdje ne moram
a s druge strane razmišljam se, što je najgore što se može dogoditi s tim mojim podacima? što oni (ne samo dm, bilo koja firma) rade s milijunima adresa, što im znači neka marija u špišić bukovici ili ana u trebarjevu desnom?
jesam li ja paranoična ili samo oprezna? :unsure:
ja bi rekla da si paranoična :)
gle, tvoje ime ionak piše na kasliću i vratima....na kući stoji kućni broj, a malo niže i naziv ulice.
također ti isti podaci postoje i u telefonskom imeniku...da itko želi zloupotrijebiti tvoje podatke ne treba ti ponuditi karticu za bodove, postoje puno lakši načini ;)
btw.slažem se sa ivano2 da ti podaci služe isključivo za analizu tržišta.