zeli jesti samo od moga prsta!
Kako i naslov kaze moja beba ima 7 meseci i vec mesec dana pokusavamo joj uvesti kasice.
Nakon puno pokusaja i stalno odbijanje svatila sam da moja mala ustvari odbija zlicicu a kad joj dam kasicu na prst ona smuka prst,
a kad joj doblizim zlicicu ona tako cvrsto zatvori usta da nema sanse da otvori usta.
Ako ima neko slicno iskustvo i kako ste resili to molim vas za savete.
Re: zeli jesti samo od moga prsta!
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53008 možda te inspirira :)
možeš koj kašice kuhati nešto gušće tako da se mogu kad se malo stisnu jesti kao komadići. Nije nužno odmah uvesti žličicu, ako bolje jede iz ruke možeš pokušati i tako. Uostalom, ako dosta siše, količina hrane koja je u početku potrebna i nije tako velika.
Re: zeli jesti samo od moga prsta!
Citiraj:
ole prvotno napisa
Kako i naslov kaze moja beba ima 7 meseci i vec mesec dana pokusavamo joj uvesti kasice.
Nakon puno pokusaja i stalno odbijanje svatila sam da moja mala ustvari odbija zlicicu a kad joj dam kasicu na prst ona smuka prst,
a kad joj doblizim zlicicu ona tako cvrsto zatvori usta da nema sanse da otvori usta.
Ako ima neko slicno iskustvo i kako ste resili to molim vas za savete.
Moj maleni dugo nije htio niti blizu žlice, pa sam ga hranila rukama. Večinom su "na tapeti" bile stvari koje su se mogle rukom davati.
Sad ponovno jede žlicom, ali puuuno mu je draže, ako možemo bez nje.
"Žlica protest" je počeo kad smo kao pokušali davati neke vitamine koji su se davali žlicom. ;)