-
Dojenje i zubići
Poštovane...možda se već pisalo o tome, ali ja u pomankanju vremena ne nađoh..stoga...helpajte...
Beba stara 7 mj. ima zubiće, komada dva, sisanje sveli na dva podoja, no od kako su zubići to je postalo strašno...raskvarila mi obje bradavice...
želja mi je nastaviti dojenje, ali uz takve prilike mislim da ću odustati...ima li rješenja??? hvala
-
ako beba pravilno sisa zubi ne bi smjeli biti problem. moja ima vec 14 zuba ili vise, nikad nam zubi ne smetaju, jedino je imala period kad me grizla iz fore :roll: (njoj je bilo smijesno, ali meni bas i nije :mrgreen: ).
-
e to i jest problem...grize iz fore:(((
-
I moja ima dane kada me ugrize. Ugrizla me prvi put na obje kad su joj izašle donje jedinice. Onda to više nije radila idućih tjedan dana, pa je to napravila ponovo prije neki dan par puta. Mislim da joj sad izlaze gornji zubići, pa je od toga nekako razdražljiva i grize sve do čega dođe, pa se izgleda zaboravila prilikom dojenja. Srećom meni nije iskrvarila bradavice, tako da nisam alarmirala, osim što sam malo jauknula i rekla "To mamu boli" i nakon toga smo prestale dojiti da ja dođem malo k sebi, tako da mislim da je shvatila, jer sve dobro razumije :)
E sad, hoće li tako isprobavati baš svaki novi zubić, ne znam, iskreno se nadam da neće :)
-
Evo moj mali ima dva zuba, donja ,već mjesec dana. Sad su već malo veći zubići pa me zna zagristi, ali samo kad treba zaspati. Mislim da mu sisa lagano ispada iz usta i on se onda sjeti da bi mogao još malo sisati i onda: auuu!
Uglavnom, to rješavam tako da mu držim dojku da ne ispada van niti malo kad on popusti, i tako da mu izvučem kad mislim da nije više gladan.
Jednom je on tako skoro zaspao i ugrizao me, a ja sam spontano jauknula tako da se on razbudio i počeo plakati, jadan mali....
-
eee, kad grize iz fore, nema druge nego cekati da prode :/
kod nas je trajalo dva/tri mjeseca, bas mi je bio bed, na kraju svakog podoja me ugrizla osim ako joj ne bi na vrijeme izvukla cicu. i kad je prestala, vise me nije nikad ugrizla. kako doslo, tako proslo.
-
To mora da je strašno bolno! Mene već boli sama pomisao.
Moja Eva ima 13 mjeseci i ima 7 zubića. Super pravilno papa i dojimo se još uvijek 2-3 puta dnevno. Ovisno kako ona hoće. Tu i tamo me ugrize. Ne znam kakva im je to fora :? ali ja vidim sve zvijezde.
Čak uvijek imam spreman prst pri kutu njenih usana za slučaj da joj se opet zalomi tako da joj lagano "pomognem" otpustiti ugriz. Pa kad se ponovilo, a ja bila spremna.............mislim da je moja pametnica nekako skužila da je to ružno. :heart:
Probaj!
-