Zastoj u rastu sa 6 meseci
Moja beba je rođena kao relativno sitna 2900g, a iz porodilišta smo izašli sa 2800g. Do sada sam je isključivo dojila i super je napredovala. Na kontroli sa 5 meseci imala je 7750g. Na sledećoj kontroli sa 6m- šok. 8000g. Dobila je svega 250g za mesec dana! Pedijatrica me je posavetovala da ako primetim da nemam dovoljno mleka i da je beba gladna počnem da dajem adaptirano. Beba tokom tih mesec dana je bila lepo raspoložena, igra se, ne plače i nemam utisak da joj nešto smeta. U poslednjih 3-4 dana je intenzivirala sikenje i čak je počela da se budi noću po 2-3 puta da siki (to inače nije radila od kada je navršila mesec dana). Normalno, primećujem da mi mleko više nadolazi što ona češće siki i dam joj kad god traži. Meni sve to izgleda kao da upravo preživljavamo jedan skok u rastu, ali sam ipak i malo zabrinuta. Najviše me uznemirava komentar o nedovoljno mleka, mada znam da nema nikakvog smisla. Da li je i neko od vas imao slično iskustvo u ovom periodu i šta ste radili? Samo da dodam da sam počela da uvodim dohranu sa punih 6m, i papamo već 2 nedelje ali to su male količine hrane, svega nekoliko kašičica i mislim da ne dobija nešto puno kalorija od toga.