Pitam se... kolikl provodite vremena van doma
Pretpostavljate da sam malo nezadovoljna količinom slobodnih aktivnosti (zadnji tjedan mi je prepun nekih ekstra događanja pa sam slabo bila vani...) i zato pitam. A i da vidim gdje stojim po pitanju slobode kretanja :lol:
Daklem, ako radite, radite, ako ste domaćica radite doma, ako ste na porodiljnom doma ste, to ne računam ni kao vrijeme s obitelji niti vrijeme bez.
Zanima me koliko vremena provodite vani sami, ili s mužem, radeći nešto za svoju dušu...
Evo, da otvorim diskusiju. Jednom tjedno odem na par sati sama listat Gloriju u kafić uz pivo. Jednom tjedno se trudim otići na nešto za sebe, kino, kazalište, izložba, kava s frendicom. Jednom tjedno odem u pazar na plac ili nešto takvoga. -Ako ima kakva proslava, kakvo ekstra događanje ili nešto - idem i dva puta tjedno. Ali takve stvari su rijetke (a da nije cijela obitelj pozvana ili da se tiče samo mene, a ne - u najmanju ruku mene i muža...). I svaki dan budem u toploj kupki i u kupaonici. To mi je živi azil, i u tome uživam. To je samo moje... Ostale užitke (net, novine, čitanje, šivanje, učenje nečeg, neki rad) lovim u hodu... pa kad ulovim - ulovila sam. Kad nisam - nisam... Rado bih trčala, ali ujutro ne mogu, a muž poslijepodne kasno dođe s posla i zgazi nas večernja rutina od večere do uspavljivanja i obiteljskog vremena (sve skupa u dva sata... koma...)... to ću kad djeca budu mogla ostati sama doma...
Ostatak mog vremena je u obiteljskom krugu...
Re: Pitam se... kolikl provodite vremena van doma
Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Evo, da otvorim diskusiju. Jednom tjedno odem na par sati sama listat Gloriju u kafić uz pivo. Jednom tjedno se trudim otići na nešto za sebe, kino, kazalište, izložba, kava s frendicom. Jednom tjedno odem u pazar na plac ili nešto takvoga. -Ako ima kakva proslava, kakvo ekstra događanje ili nešto - idem i dva puta tjedno. Ali takve stvari su rijetke .
To je tebi rijetko :lol:
Iz moje perspektive to je jako često i jako puno vremena imaš za sebe.
Ja bi umjesto 1x tjedno mogla reći možda "par puta godišnje", ako i toliko.
A znaš zašto? Jer je ova tvoja premisa kriva:
Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Daklem, ako radite, radite, ako ste domaćica radite doma, ako ste na porodiljnom doma ste,
Žena koja radi prvo radi na poslu, pa onda radi po doma. Dakle, radi duplo više nego žena koja ne radi izvan kuće. I to kažem i iz svog iskustva. Dok sam bila samo doma (nezaposlena ili na porodiljnom, imala sam puno više vremena za sebe i svoje interese. Sada radim 8-10h više nego tada.
Re: Pitam se... kolikl provodite vremena van doma
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Evo, da otvorim diskusiju. Jednom tjedno odem na par sati sama listat Gloriju u kafić uz pivo. Jednom tjedno se trudim otići na nešto za sebe, kino, kazalište, izložba, kava s frendicom. Jednom tjedno odem u pazar na plac ili nešto takvoga. -Ako ima kakva proslava, kakvo ekstra događanje ili nešto - idem i dva puta tjedno. Ali takve stvari su rijetke .
To je tebi rijetko :lol:
Iz moje perspektive to je jako često i jako puno vremena imaš za sebe.
Ja bi umjesto 1x tjedno mogla reći možda "par puta godišnje", ako i toliko.
A znaš zašto? Jer je ova tvoja premisa kriva:
Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Daklem, ako radite, radite, ako ste domaćica radite doma, ako ste na porodiljnom doma ste,
Žena koja radi prvo radi na poslu, pa onda radi po doma. Dakle, radi duplo više nego žena koja ne radi izvan kuće. I to kažem i iz svog iskustva. Dok sam bila samo doma (nezaposlena ili na porodiljnom, imala sam puno više vremena za sebe i svoje interese. Sada radim 8-10h više nego tada.
Ja volim landrat, i treba mi tišina. Često idem van sama, i ako me frendica nazove i kažem da idem u kino držim si fige da ne kaže - idem i ja. Jednostavno volim u tišini lunjat gradom, gledat, slušat i tako dalje. U tom smislu ja bih mogla svaki dan radno vrijeme odšutit, odšetat, bit u prirodi, muzeju i tako. Meni je sve malo... naravno...
A za ovo drugo - slažem se. Istina je, tužna ali istinita. Al nisam ja htjela ništa drugo reć nego koliko vremena ste sami sa sobom, negdje vani, s drugim ljudima - a da to nije posao (jer posao je posao, to je nešto drugo od lunjanja za svoj gušt pa sad kino il kava s frendicom il šoping... svejedno)...
E, i mačke, ja u ovo brojim i koliko vremena ukradete poslije posla za gledat cipele i robu... nemojte varat u procjeni!!! Jer ja živim u bregima i neizvedivo mi je usput škicnut pa i to računam za veliki izlazak...