Vidim na drugom topicu da na SD rade ultrazvuk u rađaoni. Je li to neko pravilo za sva rodilišta? Ja se ne sjećam ultrazvučnog pregleda (prije 2 g. u Varaždinu). Je li to neka nova praksa?
Printable View
Vidim na drugom topicu da na SD rade ultrazvuk u rađaoni. Je li to neko pravilo za sva rodilišta? Ja se ne sjećam ultrazvučnog pregleda (prije 2 g. u Varaždinu). Je li to neka nova praksa?
ja sam rodila pred 13.5 mj u splitu,meni također nisu radili uzv.
Ni meni u Merkuru nisu radili prije godinu i pol. A s obzirom na sadašnje stanje u Merkuru (radovi), čisto sumnjam da će mi i sad raditi uzv :/
Ja sam i prvi put priželjkivala uzv prije poroda, ali uzalud. Možda ovaj put budem imala više sreće :roll:
Ja sam danas imala uzv i mogu reći jedva izdržala ležanje na ledjima. Čim sam legla na stol, stisnuo me žešći BH koji nije puštao par minuta! :shock: Mislim da bi u radjaoni, sa trudovima, to bilo pravo mučenje. Bolje da se to odradi prije.
Po meni mislim da bi prije samog poroda trebalo napraviti ultrazvuk da se vidi položaj bebe, pupčana vrpca, pa da je ekipa spremna. Meni su radili ultrazvuk na dan carskog reza i na mom prvom vaginalnom porodu. Na drugom vaginalnom mi ga nisu radili. U predrađaoni u merkuru ultrazvučni aparat je odmah do stola za pregled. Od svih silnih pretraga koje se rade tokom trudnoće (potrebnih i manje potrebnih) meni se ovaj ultrazvuk neposredno prije poroda čini jako bitan.
Na SD imaju prijenosni UZV koji rabe u prijemnoj ambulanti rađaone i predrađaoni. Meni su radili UZV kod prijema.
Meni su gledali bebu s tim ultrazvukom par sati prije poroda. Tako su provjerili položaj bebe i odredili da u rađaoni trebam biti okrenuta na desni bok. Pri prvom porodu na Svetom Duhu mi to nisu radili.Citiraj:
dani1 prvotno napisa
Rodila sam prije 2,5 mjeseci na Svetom Duhu i nisu mi radili ultrazvuk.Doktor me je kod prijema pregledao, ali to je bilo sve. Očito nisu smatrali potrebnim raditi ga.
Vinogradska, 2007 godine, prije ulaska u rađaonicu išla sam na UZV (procjena bebe, pogled na položaj, pupčanu)..
prijenosni UZV koji rabe u prijemnoj ambulanti rađaone i predrađaoni. Meni su radili UZV kod prijema.
meni su radii uzv za vrijeme trudova u rađaoni,ali kontam da je zato jer se moja curka nije spuštala pa su valjda htjeli vidjeti u kavoj smo situaciji,malo nakon toga sam išla na carski
Eto, prevarila sam se :mrgreen:
Rodila sam u 12.mj. u Merkuru i kad sam došla roditi, nisu mi radili uzv. Ali su mi zato radili kad sam jutro prije nego sam rodila došla na ctg u rodilište 2cm otvorena i sa trudovima (koje doduše nisam osjetila). Samo su pogledali, rekli "Beba namještena, pupčana ok, sve ok!"
Meni je to nekako ulilo povjerenje :-) Nadam se tome i ovaj put.
SD prijenosni uzv donijeli kad su vidjeli da je beba zapela u rotaciji glavice.
Kao sto su cure vec odgovorile, na SD-u imaju prijenosni UZV (poput laptopa). Mene su gledali u nekoliko navrata, a neposredno prije i tijekom samog poroda/izgona su bebu stalno promatrali. Ali ja sam bila u jednoj specificnoj situaciji i sigurna sam da tako ne rade uvijek te da je ovo vise bila iznimka, a ne pravilo.
mislim da uzv prije poroda nije pravilo. za Vinogradsku sam čula da su radili čim žena dođe na porod, ali drugdje baš ne, očito to svi ne smatraju potrebnim. nemaju ga sve bolnice u rađaoni, ili koriste prijenosni, ili jure na neki drugi odjel, ali to samo po potrebi. ja sam se bila raspitivala vezano za pupkovinu, objasnili su mi da je za neke specifične stvari potreban visokokvalitetan aparat, koji nije ni potrebno ni isplativo držati samo za rađaonu. (off topic, ali vidim da ste i vi spominjale pupkovinu, u prvom porodu mi je mali imao pupkovinu oko vrata, ali to se vidjelo tek kad se rodio, u većini slučajeva to nije neka velika frka, samo ako je pupkovina dovoljno dugačka)