Bebe 0-1 i konzumacija meda
drage mamice da li neka ima informacije od kada male bebe mogu početi konzumirati med.
mi ga koristimo već godinama. prirodni, ekološki, organski med, certificirani (dakle nema treitiranja pčela antibioticima, nema metalnih boxova, nema umjetnih boja gradivnog materijala, zagađivača u blizini itd..100% priroda), direktno od jednog obiteljskog medara sa sela koji ne prodaje med po dućanima već samo na svom imanju koje se nalazi u prirodi bez prometnica i zagađivača u blizini.
i sad mene zanima od kada bebice mogu početi dobivati malo meda u papicu. da li od 6 mj. i dohrane ili tek kasnije od 1 godine ili još kasnije ?
i da li zna tko može li beba dobivati već malčice meda na prst recimo, a dok se još samo doji, recimo od 3 mj. ili to ne bi bilo pametno pošto je med sladak pa postoji mogućnost da neće više htjeti cicu ?
hvala unaprijed :)
Re: Bebe 0-1 i konzumacija meda
neću se obazirati na prethodna prepucavanja,m ali malo manje ironije ne bi škodilo.
nekako vjerujem kako svi mi ovdje želimo pomoći, pa onda nema potrebe zauzimati napadački stav.
mene zanima ovo:
Citiraj:
moia prvotno napisa
i da li zna tko može li beba dobivati već malčice meda na prst recimo, a dok se još samo doji, recimo od 3 mj. ili to ne bi bilo pametno pošto je med sladak pa postoji mogućnost da neće više htjeti cicu ?
znači li to da dijete već konzumira i svu ostalu hranu?
dohrana (dakle, ni kap vode niti mrva ičega drugoga) se ne preporuča do navršenog šestog mjeseca života, a i tada treba krenuti sa puno "lakšim" namirnicama no što je med.
ako ti misliš da je pametno davati ga dojenčadi, ja te više neću razuvjeravati; bojim se da ne bih ispala svakakva.
Citiraj:
apricot prvotno napisa
neću se obazirati na prethodna prepucavanja,m ali malo manje ironije ne bi škodilo.
nekako vjerujem kako svi mi ovdje želimo pomoći, pa onda nema potrebe zauzimati napadački stav.
mene zanima ovo:
Citiraj:
moia prvotno napisa
znači li to da dijete već konzumira i svu ostalu hranu?
dohrana (dakle, ni kap vode niti mrva ičega drugoga) se ne preporuča do navršenog šestog mjeseca života, a i tada treba krenuti sa puno "lakšim" namirnicama no što je med.
ako ti misliš da je pametno davati ga dojenčadi, ja te više neću razuvjeravati; bojim se da ne bih ispala svakakva.
ne ne budeš ispala svakakva. niti ja ne volim prepucavanja. :)
ta ideja je došla otuda, kao što sam već napisala, što se često preporuča dojiljama mazati bradavice medom, također i zaslaživanje čaja za dojenčad medom.
pustimo sad na stranu ono što se po novijem preporučuje, no moramo biti realni i uvažavati činejnicu da jako mnog mama ne doji uopće i da mnoge već od 3 mjeseca počinju davati bebama čajeve. eto, otuda i moje pitanje.
osobno također mislim dojiti i također niti kap vode do 6 mjeseca. ali dopuštam da mnoge majke ne rade tako, čak štoviše znam ih podosta.
Citiraj:
moia prvotno napisa
ta ideja je došla otuda, kao što sam već napisala, što se često preporuča dojiljama mazati bradavice medom, također i zaslaživanje čaja za dojenčad medom.
pustimo sad na stranu ono što se po novijem preporučuje, no moramo biti realni i uvažavati činejnicu da jako mnog mama ne doji uopće i da mnoge već od 3 mjeseca počinju davati bebama čajeve. eto, otuda i moje pitanje.
nisam čula da se savjetuje mazanje bradavica medom :/
zašto bi to netko radio?
isto tako, prvi put sada čujem da netko dojenčadi čaj zaslađuje medom, obično mame kupuju čajeve u granulicama, one koji su već zaslađeni.
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Citiraj:
moia prvotno napisa
nisam čula da se savjetuje mazanje bradavica medom :/
zašto bi to netko radio?
isto tako, prvi put sada čujem da netko dojenčadi čaj zaslađuje medom, obično mame kupuju čajeve u granulicama, one koji su već zaslađeni.
hm, da li to znači kao ti nikada za nešto nisi čula, da to ne postoji ?
i da li znači da ako si ti negdje čula da se tako obično radi, da to prakticira svih 2-3 milijarde ćena na ovom planetu ?
inače med je stoljećima (pardo još od antičkog doba) korišten kao sredstvo za liječnje rana, kao i sredstvo za njegu. to barem nije ništa novoga. otuda mazanje bradavica medom.
no, činejnica je da treba znati razlikovati med od meda, pogotovo danas, kao i kod svih današnjih namirnica.