Mogu li se snaha i svekrva slagati?
Dakle, zanima me vasa misljenja i iskustva.
Ja mislim da ta "veza" donekle i moze gurat ako ne zive pod istim krovom. Moze svekrva biti neznam koliko dobra osoba, ali to je ipak svekrva (ili ti, kako moja frendica kaze svekriva :mrgreen: ). Evo npr. moja, stvarno je super zena, uvijek ce pomoci, dobra je i sve! Ne zivimo zajedno, ali svako toliko dodje kod nas tu u Austriju pa ostane tjedan-dva. Sve bude ok, ali jednostavno nas dvije smo kao prvo razlicite generacije, pa razliciti karakteri, te je svaka naucila radit nesto na svoj nacin, sto mozda ovoj drugoj smeta, tako da na kraju mora doci do malo konflikata. Ista je stvar i kad sam sa svojom mamom, no to je ipak moja mama, i njoj mogu reci sto mislim bez da se ona naljuti, a cak i da se posvadjamo malo brzo se odljutimo. No sa svekrvom je drukcije, jer ipak je to starija zena, majka covjeka kojeg volis, i iz postovanja sve te sitnice trpis i trpis, dok na kraju ne puknes. Ovako se jos i mogu kontrolirat, no dok sam bila trudna, od svih onih hormona pucala sam svaki dan.
Zanima me kakva je situacija kod vas, i ima li tko kakav dobar savjet kako izdrzat u jednoj takvoj zajdenici?
Re: Mogu li se snaha i svekrva slagati?
Citiraj:
Mellyca prvotno napisa
. Sve bude ok, ali jednostavno nas dvije smo kao prvo razlicite generacije, pa razliciti karakteri, te je svaka naucila radit nesto na svoj nacin, sto mozda ovoj drugoj smeta, tako da na kraju mora doci do malo konflikata. Ista je stvar i kad sam sa svojom mamom, no to je ipak moja mama, i njoj mogu reci sto mislim bez da se ona naljuti, a cak i da se posvadjamo malo brzo se odljutimo. No sa svekrvom je drukcije, jer ipak je to starija zena, majka covjeka kojeg volis, i iz postovanja sve te sitnice trpis i trpis, dok na kraju ne puknes. Ovako se jos i mogu kontrolirat, no dok sam bila trudna, od svih onih hormona pucala sam svaki dan.
?
ovo mi je potpuno strano, ja se bas naprotiv stalno s mamom nesto raspravljam, ona kaze da mi ne smije nista reci jer ne slusam, ja njoj nis ni ne govorim jer znam da nema smisla, pa opet stalno nesto :mrgreen:
sa svekrvom nemam neku proslost, ja njoj kazem sto mi smeta, ili kazemm mm-u da joj kaze :mrgreen: , i stvarno nemamo nekih problema. a i ne vidamo se precesto tak da nemamo ni kad. al i kad se vidimo ona uvjek pita kako da napravi ovo ili ono da mi odgovara
Citiraj:
Mellyca prvotno napisa
Dakle, zanima me vasa misljenja i iskustva.
Ja mislim da ta "veza" donekle i moze gurat ako ne zive pod istim krovom. Moze svekrva biti neznam koliko dobra osoba, ali to je ipak svekrva (ili ti, kako moja frendica kaze svekriva :mrgreen: ). Evo npr. moja, stvarno je super zena, uvijek ce pomoci, dobra je i sve! Ne zivimo zajedno, ali svako toliko dodje kod nas tu u Austriju pa ostane tjedan-dva. Sve bude ok, ali jednostavno nas dvije smo kao prvo razlicite generacije, pa razliciti karakteri, te je svaka naucila radit nesto na svoj nacin, sto mozda ovoj drugoj smeta, tako da na kraju mora doci do malo konflikata. Ista je stvar i kad sam sa svojom mamom, no to je ipak moja mama, i njoj mogu reci sto mislim bez da se ona naljuti, a cak i da se posvadjamo malo brzo se odljutimo. No sa svekrvom je drukcije, jer ipak je to starija zena, majka covjeka kojeg volis, i iz postovanja sve te sitnice trpis i trpis, dok na kraju ne puknes. Ovako se jos i mogu kontrolirat, no dok sam bila trudna, od svih onih hormona pucala sam svaki dan.
Zanima me kakva je situacija kod vas, i ima li tko kakav dobar savjet kako izdrzat u jednoj takvoj zajdenici?
mantraj "ona je majka mog ljubljenog i baka mog djeteta" "ona je starija žena" i najvažnija mantra "još samo X dana i odlazi svojoj kući" :)
Citiraj:
rossa prvotno napisa
mantraj "ona je majka mog ljubljenog i baka mog djeteta" "ona je starija žena" i najvažnija mantra "još samo X dana i odlazi svojoj kući" :)
Sve to stoji, samo kod nas je malo specificna situacija. Moja sveki je u zadnjih nekoliko godina pocela jako zaboravljati, tako da je onda komunikacija s njom malo otezana. Radi se o svakodnevnim stvarima i sitnicama. Jedno vrijeme to toleriram, budem jako strpljiva, ponavljam jednu te istu stvar smireno nekoliko puta, slusam njene iste price nekoliko puta, ali nakon nekog vremena jednostavno izgubim strpljenje. Nije da se ja s njim svadjam, nego se zatvorim, nervozna sam, a inace nisam takva. I onda jedva cekam da ja, muz i malecka ostanemo ponovno sami i da imamo svoj mir. Najvise se bojim da ce ako stanje postane jos gore morati stalno biti s nama ( i njegove sestre bi rado preuzele brigu o njoj, ali one su u Italiji, a ona ne zeli tamo), jer cu onda ludit. Ponekad mrzim samu sebe sto razmisljam tako sebicno, jer nam je jako puno pomogla, i jos uvijek nam pomaze. Mozda kad do toga dodje cu se jednostavno pomiriti sa situacijom i prihvatit ju kakva je. Inace, da situacija nije takva, bilo bi jako ugodno s njom, cak mogu reci sveki za pozeljeti .
No, u svakom slucaju, drago mi je da je toliko puno dobrih svekrva ;) . Bila sam uvjerena da su takve rijetke, posto se ni moja mama nije slagala sa tatinom mamo (toliko da su se morali odseliti od njih), i jos puno frendica i poznanica imam koje nisu bas u dobrim odnosima. Ljepo je cuti da ipak nije sve tako crno. TKo zna, mozda dobijem sina, pa i ja jednog dana budem nekome svekrva, i to dobra :saint: , nadam se