-
Povišen kolesterol
Provala sam naći preko pretražnika ali mi ne daje ovu temu.
Danas vadila krv, i kolesterol mi je 6 a kao normalno je do 5. Jel neka od vas imala povišen kolesterol u trudnoči? Jeli to opasno? Što da radim?
Naravno da sam se zasrala jer cijeli život imam kolesterol 3-4, i ovo mi je šok!
-
Nisam ti trudna, ne jedem masno ( al crvenog mesa jedem solidno), tvigi sam i holesterol mi zadnje 2 g varira od 6-6,8.
Ovo je bilo da se požalim, a sada ne znam šta tačno smiješ, znam da je mljeveni lan, susam i malo cimeta pomješano sa kiselim mlijekom- jogurtom dobro za smanjvanje holesterola.
Kakvi su ti trigliceridi, jesi radila lipidogram ?
-
nemoj mnogo baš da brineš, nekada je granica za holesterol bila 7, pa je vjerovatno pod uticaje velikih spuštena na 5.
-
Da li si bila na nisko masnoj dijeti zadnja dva dana?
Da li si bila natašte 12 sati prije vađenja?
Preporučljivo je da bi rezultati bili objektivni.
Čak i da jesi(a vjerojatno nisi ;) ) vrijednost 6 nije nešto za zabrinuti.
Od kad je izmišljen lipex spustili su gornju granicu u nalazima.
A možda je to čak i fiziološti kod trudnica ,moram proguglat.Ovo što sam napisala je za standardnu populaciju.
-
A bila sam na tašte ali sam večer prije jela večeru....ne baš sad neku "siromašku" :oops: PA GLADNA SAM!!! :mrgreen:
Nemam pojma, zaista se extra zdravo hranim, a istina je da sam od 3 trudnoče u 3 godine stvarno navukla kila viška, možda mi se sad sve to vrača kao bumerang. E da, jela sam 1 plošku čokolade prije 2 dana, i croasan jučer, jel to može imat veze?
A čekam da me dok zazove kad vidi nalaze pa da mi ispije mozak da moram na dijetu :roll:
-
To ti je od većere.Kaj si jela ?Priznaj. :)
-
:mrgreen: Bolje pitaj "kaj" nisam :oops:
Jela 2 fete raženog kruha sa sirnim namazom i svježom crvenom paprikom.............i zdjelicu čokolina :oops: :oops: i toplo mljeko s medom :oops:
-
Roza ja mislim da ti sada taj holesterol ne trebaš imati ni u peti".
Nego u budućnosti prekontrolisati koji put, provjeriti omjer dobrog i lošeg, kao i trigliceride.
Ako bi onda bio ali još viši ndB konsultovati internistu. Mislim da do 7, pa malo i preko ne daju lijekove nego nemasna dijeta.
Koliki su ti sada trigliceridi ?
-
sirni namaz i mlijeko .To je to.
-
Znam, mljeko stvarno rijetko pijem, i jučer mi nešto došlo baš da popijem. Često mi ne paše...jesam glupa mogla sam se sjetit da danas vadim to!
A trigliceridi su mi 2, hm..........raspadam se :oops:
-
meni inace kolesterol i sve ostale masti malte ne ispod granica, u prvoj trudnoci preko 5, sad isto tak... rekla mi moja dr. s kojom radim da je to normalno i da treba bit poviseno u trudnoci zbog razvoja bebe, mozga...
-
-
meni je u ovoj trudnoći kolesterol bio povećan. i to sam slučajno otkrila jer nas je firma poslala na sistematski.
pa se i ja malo zabrinila, ali mi je doktorica rekla da u trudnoći i normalne stvari malo "polude" i da se ne tribam baš previše brinit. ali pripazit šta jedem.
naravno da sam pripazila šta jedem. sve šta bi dohvatila strpala bi u želudac. na čuvanje i paženje. i navukla 32kg :oops:
- trudnoća prošla uredno
- porod uredan
- beba ko zmaj
ali bi tribala otić ponovo napravit kks pa vidi kakvo je sad stanje
-
Potpuno je normalno da je u trudnoci holesterol povisen!
Holesterol je gradivni molekul mnogih hormona, a u trudnoci su mnogii hormoni na maximumu, i eto razloga.
Meni je inace holesterol jako nizak (cak ispod 4) a u trudnoci je uvek oko 6 i nesto.
Potpuno fizioloski.
Ovo su mi potvrdili i ginekolog i endokrinolog.
-
evo i mene 6, nešto :shock: , a svi me pitaju kako sam mršava,onda zamislite ; zadnji put sam vadila na sistematskom, a sad od kad sam T nisam; mora da je otišao u nebesa :evil:
-
Ninči thanks :*
KliKli meni je isto kao i tebi, uvijek bio 3-4, a iako sam dosta jača građom dr me nikad baš nisu slali na neku dijetu, jednostavno sam big boned girl, ali ovo mi je bio lagani šok, a onda mi je moja gin objasnila da prvo ja sam pod velikim stresom, što i jesam od trudnoče jer me jako strah da nešto ne ode po krivu, a plus sam trudna, i 6 nije uopče tako loše...tako da ja ne brine taj kolesterol sad previše. Jest ču što sam i do sad i valjda bude bilo OK.
I da, nema šanse da maslo zamjenim margarinom :mrgreen:
-
svuda piše da je povišeni kolestorol normalno stanje tj. fiziološka pojava za trudnoću
kod mene suprotno kolesterol nikad nije bio niži, alikod mene prisutan i gubitak kilograma, ja sam neka specijalka
-
Ja sam u trudnoći imala kolesterol 9. Nisam dobila puno kila, na donjoj granici. Nema veze s kilama. Kad je doktor vidio moje nalaze (nije bio samo kolesterol u pitanju), rekao je: Da niste trudni, s ovim nalazima bili biste jako bolesni, ali u trudnoći je to normalno.