dojenje na zahtjev ili na sat?
pozdrav svima s foruma! iako sam dosta čitala razne teme s ovog foruma i saznala puno korisnih informacija, ovo je moj prvi post :)
imam problem i nedumicu oko dojenja pa vas molim za savjet
mama sam male bebice od mjesec dana, prvih 2 tjedna sam ju dojila na zahtjev i sve je super funkcioniralo: tražila je jesti svaka 2,3 sata, neki puta više, neki puta manje, no nakon toga je počela tražiti da sisa svakih sat vremena i tako sam ju hranila, nakon toga je krenula tražiti svakih pola sata i polako je i to smanjivala, postajala je nervozna jer skoro ništa nije spavala, uzdisala je i stenjala nakon podoja, a kad bi i zaspala, budila se jer se napinjala, a i čuli smo kako joj stalno nešto "tutnji" u trbici
nakon toga smo odsutali od hranjenja na zahtjev i sad pokušavamo da joj razmak između hranjenja bude oko 2 sata, i sad je slijedeća situacija: jede nekih 30-40 minuta, u početku dosta hlapljivo, zaspi pri dojenju, podrigne/nekad i bljucne nakon i spava, probudi se i 20 min nakon završetka podoja i opet plače jer želi sisati, mislim da se ona zapravo prejede, to ju probudi, a onda opet traži sisati da se smiri i zaspi
inače, vagali smo ju, dobila je na težini upravo koliko je i trebala, ima dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena, jede svakih 2,3 sata po 30 minuta
a ja sam zbunjenja, htjela bih ju hraniti na zahtjev, ali mislim da to kod nas to nefunkcionira
ima li tko slično iskustvo?
Re: dojenje na zahtjev ili na sat?
Citiraj:
tina55 prvotno napisa
dobila je na težini upravo koliko je i trebala, ima dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena,
možeš li prvo objasniti ovo troje?
Kompresije koje se rijetko savjetuju
a zašto u ovom slučaju ne bi pomogle kompresije o kojima je govorio drNewman na RMK?
jer tina55 spominje duge podoje.
Meni je žao što ja nisam radila kompresije jer podoji su trajali i trajali...a vidjela sam kako se rade kompresije na youtube, no ovdje na forumu se rijetko spominju, pa se valjda zato nisam upuštala u to.
Tina55, ako savjetnice misle da bi to pomoglo, one će ti to savjetovati, ja imam premalo iskustva i znanja za savjete.
Re: Kompresije koje se rijetko savjetuju
Citiraj:
Nuktemeron prvotno napisa
a zašto u ovom slučaju ne bi pomogle kompresije o kojima je govorio drNewman na RMK?
jer tina55 spominje duge podoje.
Meni je žao što ja nisam radila kompresije jer podoji su trajali i trajali...a vidjela sam kako se rade kompresije na youtube, no ovdje na forumu se rijetko spominju, pa se valjda zato nisam upuštala u to.
Tina55, ako savjetnice misle da bi to pomoglo, one će ti to savjetovati, ja imam premalo iskustva i znanja za savjete.
nažalost, nisam informirana o čemu se radi kod tih kompresija, nisam čula za to