-
Izostanak s nastave
Dakle, evo ga... i to nas je stiglo. Ovo je prvi put da Gabrek zbog bolesti ne ide u skolu, najvjerojatnije ce doma biti cijeli tjedan, a mozda i duze...to cemo jos vidjeti.
E sad, mene zanima...kako sad to ide s prepisivanjem gradiva? Da li da to radimo svakodnevno ili da pricekam vikend....a buduci da je on u boravku i sve zadace inace napravi u boravku, kaj s tim??
Skroz sam blesava sto se toga tice....i kak posuditi biljeznice od djeteta a isti predmet ima opet sutra? A nitko nam ni ne zivi bas blizu....
-
moja je bila bolesna prije dva tjedna i mi smo to riješavali mailom. mama od jedne curice bi mi poslala svaki dan detaljni izvještaj što su radili i ujutro i na boravku. s tim da ne znam koliko će ti moje iskustvo koristiti ako još ne znaš nikoga.
-
idi kod učiteljice i vidi što će ti savjetovati.
u O. razredu roditelji/bake dolaze svaki dan i informiraju se za gradivo koje je obrađeno, uzeli su torbe doma i s djecom sami rade.
-
mi smo morali svaki dan prepisivati jer toga ima toliko puno da da bi mu se onda nagomilalo. naravno, ako dijete bas kuri 40 onda ga neces tjerati jos i zadacu pisati, ali, zapravo, treba biti u tijeku, B odmah uciteljica gurne sve kontrolne koje su u medjuvremenu pisali.
-
Bolje vam je svaki dan po malo, jer toga ima previše, pa ćete za vikend izluditi. Cure su već nabrojale razne varijante snalaženja, a ja ću samo dodati da bi nama učiteljica iz boravka redovito zapisala sve sve što su klinci radili, po potrebi kopirala listiće koje su dobivali, kao i bilježnice od nekog djeteta (ako je bilo nezgodno za posuditi), tako da je to ispalo uvijek skroz OK...
-
ako ti je problem dogovoriti s djecom, najbolje je s uciteljicom, dogovori da se cujete svaki dan i da vam zada sto trebate preci
ionako trebas u skolu po knjige koje su tamo, pretpostavljam?
svaki dan po malo, inace se skupi toga....
iako postoji vjerojatnost i da su razredi poluprazni pa se ni ne juri po gradivu
-
Mi se ne dogovaramo s djecom jer su moji sinovi u boravku, pa se knjige ne nose doma - bile bi dostupne tek za vikend a tada je kasno. Nije nam to (za sada) bila opcija.
Moj stariji je kampirao doma tjedan i pol (3. razred).
Svaki (ili barem svaki drugi) dan je netko od nas otišao u školu po zadaće i gradivo. Učiteljica u boravku uvijek je imala spreman papir od jutra (gradivo) + zadaću.
Nekako smo zaboravili / propustili njemački, pa je učiteljica iz boravka zaostatak novog gradiva mom sinu vlastoručno prepisala u njegovu bilježnicu, dok je on pisao zadaće iz drugih predmeta. Klanjam se do zemlje! Mora da je moje dijete miljenik... :love:
--------------
Drugi način:
Moj mlađi je tjedan dana za svog bolesnog prijatelja svaki dan donosio papirić s novim gradivom i zadaću doma, a ja poslala e-mailom. Isto je funkcioniralo.
-
Izgleda da je Ivka ipak bila u pravu :)
Upravo sam se čula s učiteljicom koja veli da joj je na nastavi samo 9 učenika i da će ovaj tjedan usporiti s gradivom te da je nazovem sutra da mi izdiktira sto su prošli do sada i da ja s njim to onda prodjem samo po radnoj bilježnici a da gradivo posebno ne treba prepisivati :)
-
Mi smo radili ovak: ujutro kad nije imao temperaturu pisali smo matematiku ( ono kaj sam mislila da su radili prethodni dan), poslije škole zvala klinca susjeda da mi kaže kaj su još pisali. Svaki 2 dan posuđivali bilježnice, listiće sam prepisivala, a on samo dopisivao kaj trteba. Sve vježbe prvo prepisala na papirić, s kojeg je on prepisival u bilježnicu i rješavao. Taj papir smo poslije dali susjedi jer je i ona bila bolesna.
-
Mi smo učiteljicu nazvali pa nam je ona rekla kaj će se taj tjedan obrađivati po predmetima pa smo malo to doma proradili.