danima se osiječam kao da nestajem ,kao biljka koja vene ,uspijevam nekako sve uraditi šta moram,ali ja ipak nisam ok.
Printable View
danima se osiječam kao da nestajem ,kao biljka koja vene ,uspijevam nekako sve uraditi šta moram,ali ja ipak nisam ok.
Zvuči kao depresija. Meni bliska osoba se liječi od depresije, ima pozitivnih pomaka. Svakako otiđi kod psihijatra. I sretno! :love:
nevjerujem da je depresija ,umaram se brzo,loše jedem mučnina mi je ,imam osiječaj kao da mi se bliži kraj
Neki od tvojih simptoma su simptomi depresije. Ipak, možemo mi laici na forumu nabadati sve i svašta, u svakom slučaju otiđi kod liječnika.
Prvo ti napravi kontrolu kod lijecnika-krvna slika i sl.
Moze bit depresija, ali i 100 drugih stvari, npr. trudnoca, problemi s tlakom, zeljezom, zlijezdama...
Meni ovo djeluje depresivno, kakav kraj?!Citiraj:
kila prvotno napisa
Najbolje da odeš liječniku. ;)
hrpa virusnih boleština može tako izgledati.
npr. virusni hepatitis.....
meni zvuči u najmanju ruku kao nedostatak nekog nutrijenta, odi napravi krvnu slikuCitiraj:
kila prvotno napisa
manjak omega-3 kiselina ima nuspojavu: depresija, umor, suha peckava koža, bolovi u zglobovima
željezo : depresija, umor, ispadanje kose, glavobolja, slabost
folna kiselina: depresija, mentalni umor, nesanica...
stanje tijela utječe na stanje uma
xCitiraj:
petraa prvotno napisa
xCitiraj:
tanjads prvotno napisa
I svakako provjeri štitnjaču.
Hepatitis se očituje neobjašnjivim umorom. Odi vadi kks, hormone štitnjače i jetrene probe.
Kod mene je umor, nedostatak snage bio deficit koenzimaQ10, te omega 369.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Kako sam počela uzimati živnula sam.
Naravno išla sam na testiranje.
Ne bih pila na svoju ruku.
Gdje si obavila to testiranje?Citiraj:
mamaLare prvotno napisa
Tko to uopće provodi?
U twinlabu
http://www.agram89.com/?ID=131
Ima ovaj mali prozorčić, koji iskače, ima više lokacija na kojim se može obaviti.
mislim da se po ljekarnama obavlja manje ali besplatno testiranje, dok se u twin labu naplačuje.
Svakome bih preporučila :)
Meni se ovo u nekoj mjeri dogodi svake jeseni kad se pomiče sat. Jednostavno, treba mi mjesec dana da se prilagodim... Jesenske depresije (kad ima manje sunca i sjedimo unutra) su poznata stvar. Ove godine mi baš teško pada jer su ljeto i jesen bili dugi i krasni, a sad odjednom mrak... Dobro si rekla - baš kao biljka koju je netko stavio u podrum.Citiraj:
kila prvotno napisa
Ono što meni pogoršava simptome je fluorescentna rasvjeta (silom prilika - ne mogu tu ništa) u zimskim mjesecima.
Ako MGrubi nije napisala, ja ću - šetnja vani i traženje svake sunčane zrake (baš kao biljka) pomaže u ovakvim situacijama, kao i kod prehlada... Ali odi doktoru, nikad se ne zna...
Ono što je meni važno je da mi je pomoglo,
a sad hoće li se netko smijati, biti skeptičan, ili izrugivati stvarno mi je svejedno.
Ima ljudi koji infekcije liječe češnjakom i gledanjem u sunce pa ako im pomaže.....!?
meni je to smiješno ali se ne sprdam...
ali uvijek se nađe netko dovoljno mudar da se sprda.
6 godina nisam otišla iz Grada u kojem živim, a navikla na potpunu slobodu! osijećala sam kao da nestajem uslijed svih problema, traženja sebe i zadovoljstva...vrištala sam u svojoj nutrini jer mi je trebala promjena, a ja sam se vrtila u beskonačnom krugu mogućnosti, potreba, zahtjeva i želja.....Citiraj:
kila prvotno napisa
za rođendan sam si poklonila koncert od MAssive Attacka....ostala u ZAgrebu tjedan dana...posjetila sve ljude koje volim i cijenim i mogu ti reći da sam se povratila.... sada opet Grad u kojem živim zajedno sa svim svojim obavezama ne vidim tako crnim...a tako je malo trebalo da se stvar opet posloži!
Ja ne kažem da ti imaš isti problem, samo sam htjela da znaš da nas ima takvih, poput tebe, još mnogo, mnogo.... :love: Nekada nam se takve stvari događaju jer zanemarujemo i zapuštamo sebe, dok sve druge stavljamo ispred ne uvažavajući činjenicu da ako smo sposobni voljeti sebe, jedino tada smo u mogućnosti voljeti druge!
hvala vam svima ,a oni koji uvijek nešto nađu da se mogu rugati s nečim ,znači da ih ništa nije snašlo u životu (bolest,preživljavljanje iz mijeseca u mijesec,bolest dijeteta ,supruga itd........)
[quote="mamaLare"]Ono što je meni važno je da mi je pomoglo,
a sad hoće li se netko smijati, biti skeptičan, ili izrugivati stvarno mi je svejedno.
Ima ljudi koji infekcije liječe češnjakom i gledanjem u sunce pa ako im pomaže.....!?
meni je to smiješno ali se ne sprdam...
ali uvijek se nađe netko dovoljno mudar da se sprda.[/quote
a ima ih ko ja, koja infekcije rjesava cesnjakom a koja je ko ti isla na twinlabov aparatic.
i falilo mi je magnezija, sto je fakat cinjenica jer imam ceste grceve u misicima i problema sa probavom
mm falilo cinka i selena, a ima oligoasthenozoospermiju koja je povezana sa nedostatkom cinka i selena
a e.coli sam izlijecila cesnjakom btw, vrlo brzo i efikasno
pa se vi smijite :P
ja sam totalni believer jednog i drugog pristupa
Krivo sam se izrazila :oops:Citiraj:
mamaLare prvotno napisa
Nije mi smiješno, već nevjerojatno.
Ne znam zašto bi takve stvari djelovale iscjelujuće na nas?
Ali dapače, sad kad se sjetim:
da, kad sunce proviri, posebno nakon dugih teških dana i ja volim zastati i kao gušter skupljati u sebe zrake sunca.
I zaista mislim da češnjak može izliječiti infekciju.
Ali mi je ružno i nadasve tužno da netko može ismijavati nečiju nemoć, ne kužim ako netko nema namjeru ili savjet za pomoć što radi na topicu na kojem se pomoć traži??
vjerojatno je i njih to snašlo, ali ima svakakvih ljudi :/Citiraj:
kila prvotno napisa
Želim ti da što prije povratiš svoju snagu, odi do doktora, popričaj, već jedan razgovor sa nekime tko sluša može puno značiti :love:
Iz ovog rečenog se niš ne može zaključiti, zvuči mi ko stih iz neke depresivne pjesme.Citiraj:
kila prvotno napisa
Razlozi za ovo stanje mogu biti zaista mnogobrojni. Stres, depresija, prehrana, mjesto stanovanja, podzemne vode, zračenja, nedostatak minerala, nedostatak vitamina, stanje u obitelji..........
Trebaš ići doktoru koji će ti postaviti prava pitanja i pomoću tvojih odgovora naslutiti u čemu je problem a onda te poslati gdje treba dalje. Ili probaj kod homeopata, i on će te ako treba poslati na medicinska ispitivanja i naći češ problem a time i rješenje.
I uspjet češ opet biti vesela/o i poletna/tan :heart:
rješenje uvijek postoji
Mozda zimska depresija uslijed manjka svjetlosti, mozda pms? Vidi za par dana da li ti se stanje promjenilo.Citiraj:
kila prvotno napisa
Ja od turbo sretne, aktivne osobe pune entuzijazma znam potonuti vrlo, vrlo ozbiljno na 3,4 dana svakog mjeseca. I još uvijek nisam pronašla rješenje osim uzimati progesteron, sto neću.
Ono što pomaže je fizička aktivnost.
Ja da odem kod psihijatra u ta 3 dana završila bi na lijekovima, sigurna sam. Da dođem koji dan poslije, pitali bi me zašto sam uopće došla. :mrgreen: Stoga...strpljivo, svi imamo loše dane. Ako se loši dani pretvore u tjedne.... onda provjeriti fizičko stanje, pa ako nije fizičko stanje uzrok, onda psihijatar.
kila, vjerojatno je to još samo jedna kriza, proći će i ova, pokušaj si ugoditi nekako da nisi stalno opterećena mislima o problemima :heart: :love:
Kate sve skoro znaš šta se dešava oko mene borim se na sve moguče načine da me to neuništi (još uvijek imamo šta jest,vodit nju na kontrole u zg,platiti račune sa malim zakašnjenjem,pratiti njih obe dvije ,muža sa njegovim problemima slušat,otič na kavu itd..)i stvarno organiziram se koliko to mogu ,ali nešto me sputava iz nutra (imam osiječaj da me nestaje )Citiraj:
kate prvotno napisa
Ne zatvaram se ,pričam ,smijem,pišem,ali opet isti osiječaj .
Draga kila, potpuno te razumijem :love:
Prosla sam sto i ti (mislim na simptome), pred svima jaka i hrabra, svima udovoljavat i ciniti ih sretnima i to sve sa smjeskom na licu...ali unutra se lomis :(
Pricas o svom problemu sa npr. suprugom i on te saslusa, ali te ne razumije, ne zato sto ne zeli nego zato sto ne moze.
Draga, ovo ti je savjet od srca, odi do doktora.
Odlazak psihijatru ne bi trebao biti bauk, porazgovaraj s nekim neutralnim, potpuno je drugaciji osjecaj :*
sirius obrisala dio u kojem se autoica obraća drugom forumašu.
Nego, autorice, jesi li poduzela nesto od predlozenog i jesi bolje?
puno toga ja več mijesecima sam provala(kava ,druženje,odmaranje,kupo- vina ,vožnja motorom sa suprugom po našoj obali i u ničemu se nisam našla sretnom )osim otič u dr.,a sad baš i nebi jer imam kronično bolesno djete u kući pa da još skupim svinjsku gripu dok čekam red i samo napravim gore sebi i svom dijetetu neisplatise
kila i ovi drugi su, samo uzmi u glavu što ti paše
rano je, popij jednu dobru kavicu i smisli što ćeš danas lijepo učiniti samo za sebe
PS imaj u vidu da se na forumu često komunicira, kako ja to izvalim "bljak-nabrzak", zato uvijek traži dobre namjere, nekad su samo dobro skrivene ;)
Obrisala sam postove koji nisu podška kili.Iako moram reći da se nigdje u početnim postovima njie tražila podrška nego pitanje o mogućem problemu.
kila mogu promjeniti naslov,ako smatraš da imaš problema sa depresijom,te želiš iskustva i potporu. Razumijem u potpunosti da 24- satna briga o članu obitelji potpuno može isprazniti naše kapacitete...
Moj savjet osim toga je da ipak odeš doktoru i za početak otkloniš mogučnost organskih uzroka.
Citiraj:
trlababalan prvotno napisa