Trebali bi taj prostor zatvoriti, nije bitno da bude zatvoren prostor vratima, može i nešto tipa zavjese ali je bitno da je estetski lijepo
Molim Vas kakvu ideju
Printable View
Trebali bi taj prostor zatvoriti, nije bitno da bude zatvoren prostor vratima, može i nešto tipa zavjese ali je bitno da je estetski lijepo
Molim Vas kakvu ideju
Knauf? Ja imam sve tako riješeno.
Možda da tako probate?
Mislili staviti knauf i vrata, ali nam vrata zauzimaju previše mjesta, a klizna nemožemo pošto nemaju prostora za otvaranje.Citiraj:
boškarin prvotno napisa
Te nam je jedina opcija ostala harmonika vrata, ali ona nam nisu baš lijepa.
Ima onih harmonika što su lijepe, ali su ultra skupe.
Pa ako ima mjesta za knauf, ne vidim razloga da nema za klizna vrata.
Danas ima vrata koja izgledaju kao vrata ugradbenog ormara.
Ili da radite nešto tipa ugradbeni ormar. Ukoliko mislite tamo držati hranu i sl. razmislite i o ventilaciji (nešto tipa mala rešetkica) na vanjski zid ili barem prema negrijanom prostoru ako je moguće.
Ako nema mjesta za klizna vrata, da stavite obična zaokretna vrata?
Kakva su to vrata?Citiraj:
AndrejaMa prvotno napisa
preklopna vrata bi bila dobro rješenje
nađem ti sliku
Ma znala sam cure da čete Vi biti pune ideja i da ču tu sigurno nači rješenje, super ste :love: :heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
http://www.door-2000.com/
tip zero 50 i zero 55
jako su lijepa i ne zauzimaju "nikoliko" prostora
nažalost, cijenu ne znam
A ovako nešto? Ovo sam uživo pogledala i želim staviti kao vrata naše buduće ostave/vešeraja( u kojem će biti perilica i šušilica rublja), znači, nisu klasična vrata, niti vrata od ormara, već imaju cijelom visinom paralelno poredane otvore. Otvaraju se na pritisak.
Jedino što se pitam od čega je to napravljeno. Medijapan možda?
http://img24.imageshack.us/img24/8533/ulazh.jpg
Meni se ovo svida.
http://www.gattocucine.com/cucina.asp?p=14
Koliko sam te shvatila, ti želiš nešto lijepo i efektno, a jeftino 8)
Ova vrata koje cure pokazuju su predivna, ali mislim i da su "premasna" za "špajz".
Moj bi prijedlog bio da pregradiš prostor s knaufom, a vrata isto možeš napraviti od knaufa, ali da se otvaraju kao ormar (znači dva dijela, otvranje po sredini).
Vrata bi mogla napraviti i tako da ti neki stolar napravi drveni okvir, a da između ubaciš neki čvrsti materijal zanimljiva dezena (možda čak uzmeš neku panel zavjesu, iskrojiš i umetneš) :)
Inače ni ja baš ne preferiram harmonika vrata, ali u nedostatku novca, morala sam jedna ugraditi. Uzela sam jedna koja su mi ostala viška, obična bijela i uzdužno ih prefarbala u narančasto, beš, žute linije raznih debljina. Još ih moram monitrati u prolaz, ali mogu ti poslikati, ako te zanima sama ideja.
:)
Jel' ta ostava u kuhinji? Možda da napraviš ta vrata od iverala (opet zavisi koje su širine), sa dva krila, da se uklopi među postojeće elemente u kuhinji. kao na zadnjoj slici ovoga što je bebelina stavila link(doduše tu je klizno na preklop, ali je isti princip).
Napraviš drvena preklopna vrata kakve ljudi imaju na barkama i brodovima, to full štedi prostor a lijepo je.
ma imaš sada i jako zgodnih onih visilica koje lelujaju: oš drvene, plastične, cvjetičaste, šljokičaste... nema kakvih nema!
možeš uzeti dva komada pa staviti jedan iza drugoga da bude gušće.
dva će te koštati oko 300 kuna, mislim da nema jeftinijeg rješenja.
Ovo me zanima, što su to visilice?Citiraj:
apricot prvotno napisa
INače prostor nije kraj kuhinje nego u hodniku odmah lijevo od ulaznih vrata.
Širina tog ulaza u prostor je cca 105cm i nema baš previše mjesta u slučaju da idemo stavljati klasična vrata(koja su cca60-70cm), ona bi zauzimala previše prostora kod otvaranja, a opet ne dolaze u obzir klizna vrata jer se nemaju kuda otvoriti.
Ne mogu ni panel zavjese pošto je njihova standardna širina 60cm i nema mjesta za dvije, a jedna ne zatvorila cijeli prostor od 105cm.
Palo mi je na pamet možda ona rolo zavjesa u širini 100cm, ali ne znam koliko je to čvrsto i izdržljivo za svakodnevno otvaranje možda 2-3xdnevno(nekada možda malo češće)
Prodavačica u Lesnini mi je rekla da su te rolo zavjese ok i da njihova namjena i je za tako nešto?
E sad, ja sam mislila da rolo zavjesa ima funkciju zavjese koja se naečer spusti i ujutro digne
pa neka se preklope tih 15 cmCitiraj:
paws prvotno napisa
Nije problem u preklopu, nego ostaje uvijek zauzeto 60cm, a za prolaz ostaje 45cm što je premalo.Citiraj:
apricot prvotno napisa
A kakve su to visilice o kojima si gore pisala?
Zašto vam drvodjelac ne napravi po mjerama? To ne bi trebalo izač skupo s obzirom da bi napravio samo preklapajuča drvena vrata...
Hm, a kakva su to preklapajuča drvena vrata? :oops:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Raspitivali smo se za knauf, da se zatvori dio preostora, s obzirom da je visina 2,55 i ako idu bilo kakva vrata mora se napraviti knauf.
Samo knauf bi nas došao cca 700kn, a to bi bio toliko mali komad knaufa
I rolo zavjese i panele možeš suziti po želji. Meni je jedan kovinotokar odrezao dio cijevi koji mi je bio višak, a ja sam odrezala uzdužno materijal, jer mi je trebala rolo zavjesa za vrata. Morala je biti širine stakla, da stane na vrata, pa da se može otvarati i kad je zavjesa spuštena. (kaj sam ovo lijepo objasnila :lol: )
Tako da možeš uzeti i širu zavjesu, pa je suziti po potrebi.
Meni je knaufer pregradio jedan prolaz od kojih 1 m za 200 kn. Mogu ti dati broj, pa da vidiš jel bi bio povoljniji.
Pitala sam ih dvojicu i to jako bliski ljudi za koje mislim da nebi precjenjivali, ali su rekli da moraju ići neka pojačanja, pošto če na njega doči vrata te da je zato cijena tako visoka.Citiraj:
anna-y prvotno napisa
anna a kako možeš suziti rolo zavjesu?
A što sa onim mehanizmom?
Zanima me da li netko ima iskustva sa tim rolo zavjesama da li su one stvarno tako izdržljive da podnijele malo češće podizanje i spuštanje.
S obzirom da mi njih ima prekrasnih, a cijena im je solidna, a možda su u Ikei još i povoljnije, to moram malo pročačkati :mrgreen:
stavila sam ti link pa izvoli pogledati.Citiraj:
paws prvotno napisa
ne moraš uzeti ta njihova jer vjerojatno koštaju oko 3000 kuna, ali da znaš kako izgleda. to ti može svaki stolar napraviti: dvije ploče iverala i nekoliko panti.
a te visilice... a ne znam kako da ti objasnim: to se stavja na vrata da ne ulaze muhe, prije su ih frizerke držale na vratima pa smo, kao djeca, protrčavali.
danas ih ima u svakakvim oblicimai dezenima
ne znam kko bi se to reklo na engleskom, pa da ti potražim neki link
mozda ovako nesto pomogne za daljnju pretragu. mislim pri toma na ono sto Apri opisuje kao visilice kod frizera iz nase mladosti
Rolo zavjesa ima cijev i u njoj taj mehanizam. Kad taj mehanizam izvadiš, ostaje obična cijev, koju možeš odrezati, a onda mehanizam vratiš. Kod mene je inače sve "sam svoj majstor" 8)
Ja imam te zavjese u sobi i malo pazim da ih grubo ne otvaram i zatvaram. Kupila sam ih u Merkuru, ali mislim da Kika ima sa metalnim lančićem, pa mislim da su te izdržljivije.
Paws, nemaš baš ništa mjesta za klizna vrata? Ni iz dva komada? Ja imam takva u spavaćoj, rađena od iverice, ukupan otvor je 86 cm- dakle, jedna ploča je 45 cm, a druga 55cm, ide dupla vodilica.
U tom slučaju bi ostalo 45cm mjesta za prolaz, a to je i za osobu normalne građe relativno usko, pogotovo ako nešto moraš unositi unutra.Citiraj:
ivancica prvotno napisa
A o visilicama sam također razmišljala, ali su mi one malo preprozirne, tj. ne znam kako da objasnim, možda kada bi našla neke ful, ful guste ili da stavim dve, jednu iza druge pa da se ne vidi unutra.
Baš sam gledala one sa tankim nitima, npr. crne, često se susreču kao dekoracije u Kiki.
To ču staviti na listu mogućnosti.
Ali i dalje mi se najviše sviđa rolo zavjes, stvarno ih ima prekrasnih uzoraka, a cijena je ok.
Ana koliko često ti podižeš/spuštaš svoju zavjesu?Citiraj:
anna-y prvotno napisa
Kojih ti je dimenzija zavjesa?
Prozori su mi 150 cm, a ovu na vratima sam sužavala sa 60 na kojih 50 cm, jer je pričvršćena na vrata. Dižem ih ono što si rekla: ujutro i uveče.
Navrati, pa pogledaj 8)
Možda bi mogla uzeti dvije, ali gore i dolje. Tako da ne moraš uvijek sve otvarati. Ili da uzmeš vodilicu za zavjese sa dva kanalića, pa uzmeš dvije trake dekora ili nekog čvrstog materijala, pa napraviš tako da možeš micati lijevo i desno i otvarati lijevu ili desnu stranu špajzice. A širinu napraviš kako ti odgovara.
Moja frendica ima pregrađenu špajizu knaufom bez vrata, a u špajizi su samo ladice..tj kao police sa prednjim dijelom (koji ide 2/3 visine u zrak) da se može izvući kao ladica. Unutra sve može složiti, izvana izgleda kao element. Meni to odlično izgleda.
ovo što sam opisala izgleda otprilike ovako http://img24.imageshack.us/img24/8533/ulazh.jpg samo što si sama biraš visine polica a rupe mogu biti jendake da ima lufta.