poremećaji koagulacije i trudnoća
Pozdrav svima!Imam jedno pitanje..Prije 4 god.,nakon tromboze,dijagnosticiran mi je por.koagulacije sa mutacijom na MTHFR C667T heterozigot i na PAI-1 4G-5G.rečeno mi je da ću u trudnoći morati uzimati heparin međutim nitko nije ništa rekao za period prije trudnoće.Naime,u 4.ciklusa koliko se trudimo,3 puta mi je kasnila M,testić bio slabi plusić,nekoliko dana poslije beta negativna-sve to je praćeno užasnim bolovima u križima koji prestaju nakon M i počinju opet par dana nakon ovulacije.Veći dio pretraga sam napravila (ultrazvuk,hormoni,urinokultura,papa,brisevi-sve ok).Da li ima koga sa sličnim problemima?.Naišla sam na stare postove samo...Preporučeno mi je da ne radimo na djetetu ovaj ciklus dok se ne rasčisti sve.
Evo curke samo da se javim...Bila danas do gin,progesteron mi dosta nizak,ona mi se ne usudi dati terapiju iako je veliki koagulogram i protein C u redu..Ona je pročitala da hormoni ni slučajno.
Šta sad da radim?Ima tko iskustva sa progesteronom i sklonosti trombofiliji?
Čekam još nalaze od briseva,mene i MM pa onda dogovoriti pregled privatno.Inače uzimam kombinaciju aspirina+neurobion+folna. :/
Hej Ameli,meni doc rekla jedan od 100 dnevno..isto sam heterozigota.