Pitanje iz naslova- kako pripremate zobene pahuljice?
Sada bi ih prvi put dala svojoj curici koja će za par dana napuniti 11 mjeseci, pa mi treba savjet kako ih je najbolje pripremiti.
Printable View
Pitanje iz naslova- kako pripremate zobene pahuljice?
Sada bi ih prvi put dala svojoj curici koja će za par dana napuniti 11 mjeseci, pa mi treba savjet kako ih je najbolje pripremiti.
Ja ih neko kratko vrijeme drzim u toploj vodi (vrijeme- ispod minute).
Ja ih cak znam izmiskasti sa vocem, stavim npr. jabuku i bananu i dodam zobene i sve zajedno izmiksam i super, miksamo jer Roko ne zeli ribano ili strugano, a mislim da nije bas nuzno da one moraju odstajati u toploj vodi, i ja sama ih jedem takve kakve ih kupim, dakle suhe, ali ih sipam i u jogurt ili slicno, sebi jel, mi jos nismo dosli do jogurta :)
malo ih prokuham u vodi da puste sluz,i naribam unutra jabuku,bananu i suho voće i sl..a radim i slane pa ih u juhu stavljam umjesto rezanca, i u variva umjesto krumpira,tijesta i sl.najviše volim poriluk sa zobi.ali fini je i grah i sl.
ja sitne samo prelijem nečim toplim, a krupne pahuljice prokuham par minuta
Prokuham ih par minuta u zobenom ili rižinom mlijeku. Kad se ohlade, smiksam sa voćem. Na taj način ih jede od kad smo ih uveli u dohranu i još uvijek mu je to omiljeni doručak (sad ima 2 god).
Na isti način pripremam 5-corn, 7-corn, prosene pahuljice i pahuljice od pira.
ako kuham voće onda i zobene prokuham mar minuta u toj vodi pa budu ukusnije, pomiješam zajedno s voćem i bude baš fino