Dakle, moj malac ima blaži oblik astme, doduše na terapiji je i odavno nije imao problema sa teškim disanjem. E sad, da li ga voditi na cijepljenje ili ne, budući da pedijatri uvijek ostave da o tome odluče roditelji ...
Printable View
Dakle, moj malac ima blaži oblik astme, doduše na terapiji je i odavno nije imao problema sa teškim disanjem. E sad, da li ga voditi na cijepljenje ili ne, budući da pedijatri uvijek ostave da o tome odluče roditelji ...
I moja mala je astmatičar pod terapijom od prošle zime, i po preporuci specijaliste, već ju drugu godinu cijepimo!
....i mi imamo problema s dišnim putevima,pomažu nam jedino inhalacije ventolinom-pedijatrica nam je preporučila da ga obavezno cijepimo... :? :)
Tako je i kod nas. A ja se tako bojim. Što čete viCitiraj:
LeeLoo prvotno napisa
odlučiti ?
Zaboravila sam još dodati : i protiv pandemijske također , i to u jednom danu.
M je asmatičar i ove godine ga neću cijepiti. Iako sam to odlučila i napisala još u 9 mj sada bih možda i pokleknula ( ma bi 100% :lol: ) da se nije desilo da je cijepivo za pandemijsku stiglo turbo prekasno i s ružnim nuspojavama pa ne vidim svrhe izlagati ga cijepivu kada je gripa svuda oko nas. Od one sezonske mi se sad isto čini prekasnim ga cijepiti ( ma ne znam ni sama što bih napisala kao razlog ). Nadam se da mu je organizam sada dovoljno jak da se izbori sa virusom, posebno što nije nužno nabavljeno pravo cijepivo protiv gripe ( možda su fulali tip gripe, ono, nadaju se jednoj i nabave cijepiva a stigne druga 8) ).
da se ne bi krivo protumačilo i da netko ne pomisli da sam protiv cijepljenja, mi smo M prošle godine cijepili. Pitali smo specijalistu, objasnili joj da mali u 3 mj. prvi put kreće u vrtić i tek na njeno zeleno svjetlo obratili se pedijatru. Također, u to doba M je bio tek kratko vrijeme bez trajne terapije tako da nam je i to bio jedan od razloga. Sada nakon godinu dana bez trajne terapije čini mi se da nema nekih večih odstupanja od bilo kojeg drugog klinca. Istina, i dalje nije u prašini, i dalje ga vadimo iz vrtića čim počne kašljat, kihat itd., pazimo što jede, ne dozvoljavamo da boravi u prostoriji gdje se puši ili se pušilo, ali čini mi se da je ok i da mu cijepivo nije nužno.
Ja sina cijepila prije 5 dana, za sada sve ok. Imao 2 dana proljev da li od toga, ne znam a i ne vjerujem , ali .... nadam se a je to ispravno i da će sve biti ok!
Pitala sam moju doktoricu, ne za Sunčicu nego za tatu koji ima skoro 90 god - po mojoj logici to je blisko, osoba sa smanjenim imunitetom i većom mogućnosti komplikacija. Rekla je cijepiti od sezonske gripa svakako, ali H1N1 ne preporuča nikako jer cijepivo nije ispitano. I da se uvijek preporuča bar nekoliko tjedana između dva različita cjepiva, a ne u jednom danu.