-
Veliki razmaci u dojenju
Mozda i nije neki problem, ali tek da budem sigurna. Beba mi ima 3 mjeseca i dojenje je odlicno islo, nikakvih problema nismo imali. Vec mjesec dana spava 6-7 sati po noci, a po danu jede svaka 2-3 sata. A jucer mi je prvi put po danu pocela radit vece pauze. Tako da je cijeli dan jela samo 5 puta. Pa ne znam je li to premalo za nju?! Ili pocinje manje jesti?
Inace, dobro napreduje na tezini, pisi, kaki, sve je ok.
A i ona je vesela, ne primjecujem da je gladna. Mozda to jednostavno tako mora bit?!
I da napomenem, prije mjesec dana pocela je sisat palac. Od tada ne place, kad je uznemirena, stavi palac u usta. S njim se i uspavljuje. Bojim se jedino da umjesto sike uzme palac i onda preskoci jedan obrok. Ali valjda bi plakala da je gladna?! Ujutro jede oko 6 sati, i uopce ne zaplace, nego je cujem kako sisa palac i onda joj dam jest. Navali ko luda na siku.
Je li premalo da jede 5 puta dnevno?
-
lara, treći mjesec je uvijek poseban: tada se kod bebe javlja pojačan interes za okolinu, počinju promatrati svijet oko sebe, lica, zvukove, igru svjetla i tame... sve je zanimljivije i važnije od hrane...
zato se nemoj prestrašiti ako ovaj mjesec i dobije nešto manje na kilaži.
pokušaj joj ponuditi češće no što ti se čini da bi ona tražila - vidjet ćeš hoće li prihvatiti dojku, jesti efikasno ili se samo igrati (kao s palcem).
Zamrači prostoriju u kojoj dojiš, isključi agresivnije zvukove... koncentrirajte se jedna na drugu.
Ako se tebi čini da je ona i dalje podjednako vesela i zaigrana, vjerojatno je sve u redu.
-
Ma ona prihvati dojku svaki put. Nije to problem, ona bi jela pola sata nakon obroka. Samo sto onda sve povrati, pa mislim da nema smisla.
Palac me samo zbunjuje, kad bi barem zaplakala kad je gladna!
-
svako dijete ima svoj "sistem" prijavljivanja gladi - mozda se njezin sistem zove "palac u usta".
pokusaj joj ponuditi cicu svaki put kad stavi palac, ako bude izbacivala van, valjda je previse.
morat ces sama nauciti procijeniti koliko joj je dovoljno, jer cica, nazalost (ili na srecu) nema brojac kojim bismo tocno utvrdili koliko je beba pojela.
Svejedno, meni se cini da vama dvjema to odlicno ide...
-
da ne otvaram novu temu zanima me koliko treba beba dobiti u trećem mjesecu? 04.10. imamo kontrolu a za sad je dobio 800gr a manje cica nego prije.sad mu je fora palac :mrgreen:
-
Cekaj, je li 800g dobio u oba mjeseca zajedno ili svaki mjesec po 800?
-
Na kontroli sa 2 mj je dobio 1400gr a sad sam ga vagnula prije kontrole i dobio je za sad 800gr.Rodio se sa 3620gr na zadnjoj je imao 5400gr
-
Bas sam i ja mislila postaviti ovo pitanje. T. ce za 10 dana napuniti 4 mjeseca. S dojenjem je sve 5, medutim sada je preko dana pocela raditi pauze od 5 - 6 sati izmedu dojelìnja. Meni se to cini jako puno. Ona je mirna igra se sa zveckama ili babz gym - om, a kad ju stavim jesti (jer sam procijenila da je 4 sata dovoljno duga pauza) ona pone plakati. Evo sada je umjesto jela zaspala.
Kaj da radim? Od Forsiranja ne vidim efekta, a opet mi se cini da je ovo pre duga pauza za nju. Inace super napreduje i super spava po noci i po danu u par navrata.
-
A koliko je dobro to sisanje palca? Hoću reći mislim da nije dobro i da bi bilo dobro dijete ne navikavati na palac. Hm, sad sam to pametno rekla. Možda kad se vidi da cucla palac rađe mu/joj ddati cicu kako je Apricot rekla. Jer cuclanje palca nije zdravo ni za palac ni za zube kasnije. Tak sam čula...
A kak dijete naučiti da palac ne siše, ne znam, Janko nije pokazivao želju za cuclanjem palca ili bilo čega što nije sisa!
-
Moj bebač je navršio 3 mjeseca i počeo je sisati palac. To mu je glavna fora. Počeo je jesti puno rjeđe nego prije. Ranije je po danu tražio svakih 1-2, rjeđe 3 sata, a sada kao da nije gladan. Kad god primijetim da je nervozan ili cucla palac/rukicu, ponudim mu ciku, ali on vrišti i okreće se od nje. Čim opet primijetim neki znak probam opet, a on neće, dok valjda potpuno ne ogladni, onda počne neutješno plakati kao da ga izgladnjujem i konačno prihvati sisu. Uopće ne kužim sistem više, nekad je bilo jednostavnije! Siše ručicu-gladan, ali ne više!
Neki puta uspije pored bradavice ugurati i palac pa sve zajedno siše! To je počelo dosta naglo, mislim na velike razmake između podoja, tako da se brinem da ne popapa premalo. Inače se ponaša isto kao prije, sve je radoznaliji i sve ga više zanima od papice. U trećem mjesecu je dobio na kilaži samo 400 grama, a prvi i drugi mjesec je svaki dobivao više od kile, tako da se bojim da ne dobije još i manje ovaj mjesec.
-
Honey, a kako stojite sa mokrim i pokakanim pelenama?
probaj savjet od apricot, prije hranjenja se "zavucite" u neki miran kutak, lagano zamrači prostoriju i skoncentrirajte se jedan na drugoga. I sama si napisala da je postao radoznaliji, pa možda na ovaj način ipak privučeš pažnju na cicu.
-
Ovako, popišanih pelena ima kao prije, 5-6 punih puncatih, ne znam otkud. Do sad je kakao (u zadnje vrijeme) barem 1 dnevno, i to punu pelenu, koji put, jako rijetko, preskoči dan. Prekjučer je odjednom kakao količinu koju inače napravi za dva dana. Dan prije toga nije. Jučer ništa, danas još ništa. Noću oko 1 sam mu nudila, papao je. U 4 se počeo meškoljiti i normalno je jeo, u polusnu. Sat vremena kasnije opet se malo pobunio (ležao je pored mene) i ponudila sam mu dojku, ali nije ni ovorio usta ni oči, nego se počeo tako očajnički derati da je cijelu kuću digao na noge, a ja sam sva protrnula. Nakon što sam ga smirila nosanjem zaspao je. Probudio se nešto prije 9, stavila sam ga u kinderbet da maše ispod mobila, naravno, nakon što je odbio ciku. Kad se počeo vrpoljiti i negodovati, opet nuđenje-odbijanje i dreka. Zatim nosanje-ovaj put u marami. Zadrijemao je, na prvi znak buđenja, cika u usta i papanje u hodu. Veliki bravo za maramu! Ostao je unutra, a oko 11 opet cika u usta i papanje. Bio je mir do 3 sata. U međuvremenu smo i šetali po vani. Onda opet borba. Vrišti i izvija se na rukama. Bili smo u miru, tišini i polumraku spavaće sobe, ali opet, jedva sam ga malo primirila i u sat vremena papao je mic po mic (uz bunjenje maksimalno, pa opet umirivanje, kreveljenje od strane mame da se miš nasmije i slično), onda je opet zaspao-u marami. Danas do 2 sata ima već tri maksimalno zapišane pelene, a ja sam se u međuvremenu morala izdojiti da ne puknem. Dok ga nosam u marami svako malo mi krene mlijeko. Zubići? Štrajk? Što je?