Jeste li vidjeli reklamu za Domestos s bebom?
Reklama počinje kao "program pod pokroviteljstvom" u kojem se objašnjava kao su bebe podložne infekcijama i kako je važna higijena njihovih stvari. Pritom se prikazuju bočice i igračke. Nakon tog izlaganja u kadar upada ni više ni manje nego boca Domestosa!
Ja se toplo nadam da je općepoznato kako je Domestos opasna i toksična kemikalija kojoj nije mjesto ni blizu djece i njihovih bočica i igračaka, ali ipak se ne mogu oteti dojmu da bi nekome nakon što ovo odgleda moglo pasti na pamet da bočice opere Domestosom, jer reklama šalje upravo takvu dvosmislenu poruku.
Ja sam se iskreno zgrozila kad sam to vidjela. Pisala sam dječjoj pravobraniteljici, Agenciji za elektroničke medije i Saborskom odboru za medije da bi reklamu trebalo maknuti s programa. Pozivam i vas da mi se pridružite u reagiranju ako želite. Evo kontakata:
Ured dječje pravobraniteljice: info@dijete.hr
Agencija za elektroničke medije: http://www.e-mediji.hr/prituzbe.php?l=0 (kontakt obrazac)
Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije: odbor.informiranje@sabor.hr
Također, ukoliko imate ideja kome bi se još moglo pisati, postajte.
Re: Jeste li vidjeli reklamu za Domestos s bebom?
Citiraj:
Cookie prvotno napisa
Također, ukoliko imate ideja kome bi se još moglo pisati, postajte.
Možda bi trebalo pisati direktno proizvođaču???
Ta je reklama zapravo opasna!!!
Kolika je njihova odgovornost za ev. neželjene posljedice ???
(mislim, pu, pu, ne dao Bog nikom da mu se dijete dohvati domestosa )