papa papa papa... nikad dosta...
Evo mi imamo totalno suprotni problem od većine, ali se nadam da netko i nama može pomoći.
Imam dečkića koji će za koji dan napuniti 10 mjeseci i koji obožava jesti i nikad mu nije dosta. Naši dnevni oboci izgledaju ovako:
1. 04:00 - podoj
2. 07:30 - podoj
3. 10:00 - voćni obrok (210 ml)
4. 13:00 - ručak (240 ml)
5. 15:30 - podoj
6. 18:00 - AD sa žitaricama (210 ml)
7. 20:30- podoj
Jedva smo uspjeli doći do ovakvih obroka jer da se pita mog sina on bi stalno nešto jeo ili barem bio na cici koju u međuvremenu sam raspakirava kad god mu dođe da bi jeo, nebitno jesmo li doma ili vani, npr. u kafiću.
Uglavnom, moje dijete kad u toku obroka shvati da je tanjur poluprazan počinje se žaliti, a kad je prazan neutješno plakati... Nije moguće da je gladan, mislim da je on naprosto pravi pravcati pero ždero. Prije dva tjedna sam mu dala jesti dok god je zijevao i ostala zgrožena kad sam vidjela da je za ručak pojeo 380 ml (konkretno jeo je brokulu sa tikvicama i krumpirom i piletinu). Naravno da je slijedeći obrok tražio za 2 i pol sata kao i obično. Uglavnom već smo se sutradan vratili na staru količinu jer smatram da bi mu ovakvim prežderavanjem samo raširila želudac.
Svi mi kažu nek budem sretna što malac hoće jesti i ne vide u ovome problem kao ja. Ima li još netko ovakvu izjelicu i kako ste to riješili???
frida editirala spominjanje proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčin mlijeko.