zanima me da li je bitno da oba potencijalna roditelja ne smiju imati više od 35 godina? prema zakonu posvajatelji moraju imati od 21 do 35 godina.
Printable View
zanima me da li je bitno da oba potencijalna roditelja ne smiju imati više od 35 godina? prema zakonu posvajatelji moraju imati od 21 do 35 godina.
Dobrodošla! Gornja dobna granica je ukinuta još 2008. godine.
Iskoristit ću ovu temu da ne otvaram novu... Nadam se da će je netko zapaziti i pomoći mi. I nadam se da ovo negdje već ne piše a ja nisam vidjela :oops:
Naime, suprug i ja smo upravo u postupku obrade za dobivanje suglasnosti za posvojenje. Sve vodi k tome da ćemo je i dobiti... :D
Prikupili smo sve dokumente i potvrde koje su nas tražili, jedino nam još fali potvrda o tome da nismo lišeni roditeljskog prava. Rečeno mi je da to treba tražiti u Ministarstvu pravosuđa u Dežmanovoj.
Zna li netko točan odjel odnosno službu na koju treba nasloviti zahtjev za tom potvrdom? Na njihovoj stranici meni ništa ne daje naslutiti u koju službu uopće bi trebalo uputiti taj zahtjev :oops:
Kakva je procedura, treba li odmah sa zahtjevom poslati i nekakve biljege (i koliko), šalju li ono to poštom doma ili treba ići osobno, koliko se dugo čeka...?
Svaka informacija dobro došla... :love:
U Dežmanovoj 6, u pisarnici se predaje zahtjev, dobiješ formular koji ispuniš, oslobođeno je pristojbi, oni zahtjev prosljeđuju u Dežmanovu 10, gdje ćeš to osobno preuzeti ili ti mogu poslati poštom. Ja sam osobno i predala zahtjev i preuzela potvrdu, ukupno sam tri puta tamo hodočastila. Prvi put kad sam predala zahtjev, drugi put kad su mi rekli da će biti gotovo, ali nije bilo, i treći put kad sam konačno podigla potvrdu.
Uh, koja brzina, hvala puno! :)
Hej cure!Mene zanima da li moraju oba partnera,dakle i mm i ja,imati stalno zaposlenje.Mm radi samo sezonski pa...
Koliko ja znam, ne moraju.
Hvala na brzom odgovoru! :)
koliko sam shvatila,nije odlučujuće da imate puno para,veliku kuću a u stvari teško da bi našli dijete za vaszbog vašeg karaktera,osobina i onog što se nemože kupiti parama.....ne brigaj ....
Ne moraju, kod nas samo MM ima stalno zaposlenje i prosli smo obradu.