Ideje za rješavanje problema
Dakle, čisto da vidim kako to vi rješavate ili bi riješili...
Moj 9-godišnjak me zadnjih nekoliko dana podosta ljuti. Na svaku moju ima odgovor, za sve mu trebam barem 3-4 puta reći ( dođi jesti, idi si ponovi prirodu, pospremi stol za sobom... ), ako mu kažem da nešto napravi ( jučer, da pospremi sobu, usiše ju i pobriše prašinu, max 15 min. posla ) uzdiše, puše, :x ako povisim glas na njega, plače 15-20 min. ko da sam mu ruke i noge polomila ( također jučer 2x, nakon prve epizode plakanja ga je toliko boljela glava, da sam mu dala sirup ).
Razmišljam što napraviti: uvesti kazne za loše ponašanje, nagrade za dobro, uvesti pravila ponašanja ( dali samo za njega, ili i za nas roditelje, sigurno i njemu smeta nešto kod nas ), ignorirati, nastaviti ko do sada, galamiti i opominjati :mrgreen:
Dajte opširne ideje i prijedloge...
Re: Ideje za rješavanje problema
Citiraj:
Rebbeca prvotno napisa
nagrade za dobro,
ne sviđa mi se koncept u kojem bi se baš sad nešto posebno to nagrađivalo... mislim da je dobro ponašanje samo sebi svrha i nagrada... mislim da ih nekako treba učiti onome dobro je činiti dobro....
ne kažem da je nagrađivanje loša stvar, da me se sad ne bi pogrešno protumačilo, nego da taj sustav nagrađivanja treba pažljivo i dobro razraditi kako ne bismo prešli u neke druge krajnosti.....
Citiraj:
purple rain prvotno napisa
Citiraj:
Rebbeca prvotno napisa
nagrade za dobro,
ne sviđa mi se koncept u kojem bi se baš sad nešto posebno to nagrađivalo... mislim da je dobro ponašanje samo sebi svrha i nagrada... mislim da ih nekako treba učiti onome dobro je činiti dobro....
ne kažem da je nagrađivanje loša stvar, da me se sad ne bi pogrešno protumačilo, nego da taj sustav nagrađivanja treba pažljivo i dobro razraditi kako ne bismo prešli u neke druge krajnosti.....
X
ponašanje koje podrazumijeva njegove redovne obaveze ne treba nagrađivati , to mora ići pod normalno
i , da , najprije treba napraviti ono šo mora , pa onda njemu na volju
nek se zabavlja i nek radi nešto po svom guštu
Citiraj:
purple rain prvotno napisa
Citiraj:
Rebbeca prvotno napisa
nagrade za dobro,
Slažem se...isto kao i sustav kazni...ničeg previše nije dobro...nekako mislim da treba ići paralelno...no kod nas nagrade ne znači nužno nešto materijelno...njoj je dovoljna i pohvala i moram priznati da baš voli te pohvale...i motiviraju je...isto kao što ne voli pokude