Stara dojilja, ali puna pitanja
Ovako, prvo dijete dojila 21 mjesec, nikad problema imala niti sa bradavicama, niti s dojenjem, količinom mlijeka, dijete fenomenalno dobivalo na težini. Sad kad gledam njegove slike iz tog doba vidim da je bio pravi buco :)
Druga beba stara 3 mjeseca i nekaj sitno.
Rodio se sa 3690 g i 50 cm
Otpušten sa 3440 g
Prvi pregled sa 7 tjedana, 4510 g i 56.5 cm (za 7 tjedana +1070 g)
Drugi pregled s 12 tjedana 5320 g i 60.5 cm (za 5 tjedana +810 g)
Kaka skoro nakon svakog podoja no boja stolice varira od svjetlo zeleno-žute do tamno zelene, a nekad i drečavo zelene i poprilično je vodenasta. Ima teškoće pri kakanju i uglavnom mi lamata nogicama i sav se izvija prije kakanja, nekad iz guze izlazi zelenkasta pjena. Rijetko mu je stolica zlatno žuta, no kada i je to je samo par dana i onda opet po starome. On mi se čini zadovoljan, ne bi rekla da je gladan, dojim ga kad god hoće, noćnih podoja ima 3-4 ovisi kako se budi. Jedino u čemu možda griješim je činjenica da ga ne puštam da se nasisava jer to zna trajati jako dugo (mogao bi visiti sat vremena na cici, ali spava i samo lagano pomiče bradu). Ako ga pustim onda jako puno povraća kod podrigivanja. To znaju biti po tri mlaza i poprilična količina mlijeka. Ako mu prekidam dojenje i idem ga podrigivati toliko se dere da nema šanse da se podrigne.
Brinu me ove njegove stolice i činjenica da sam danas morala kupiti AD jer sam sa starijim sinom išla na predstavu, a izdojit nisam mogla ništa kako bi mužu ostavila da ga nahrani :( Jesam izdojila 60 ml iz cice koju nije cicao jedno dva sata, ali onda se probudio, obje su bile prazne i morala sam mu dati to iz bočice.
Pitam se da li je gladan (uglavnom zbog boje stolice)?
I zanima me kako povećati količini mlijeka?
Re: Stara dojilja, ali puna pitanja
Citiraj:
šnapi prvotno napisa
Pitam se da li je gladan (uglavnom zbog boje stolice)?
I zanima me kako povećati količini mlijeka?
Ovdje i ovdje su dva teksta koja preporučam.
Međutim eksplozivne stolice mogu biti i od soor-a te od previše prednjeg mlijeka. Imaš li kakve naznake soor-a? Koliko često mijenjaš strane?