Kako u zadnjih par dana Ema često kaka, pojavili su joj se crveni prištići na piši i na guzi i crvenilo. Jel to pelenski osip i kako najbolje postupiti da što prije prođe?
Printable View
Kako u zadnjih par dana Ema često kaka, pojavili su joj se crveni prištići na piši i na guzi i crvenilo. Jel to pelenski osip i kako najbolje postupiti da što prije prođe?
najvjerojatnije jest. no, ukoliko je uzimala antibiotik (ili ti) ili ima soor, nije iskljuceno da su gljivice, pa ne bi bilo zgorega da to pogleda pedijatar...
ono sto ti mozes uciniti da pomognes je da pri presvlacenju pelene operes vodom i sto cesce pustas guzu da se lufta na zraku, to ce najbolje pomoci. i cesto mijenjanje pelena, pogotovo pokakanih....
nek vam brzo prodje muka, saljemo dobre vibre :)
Danas je malo bolje, nema više jake prištiće. Izgleda da je to sve od česte stolice. Mijenjam pelene non stop. I do 10 dnevno.
Mom malenom je kod pelenskog osipa najbolje pomogla kremica Plymicol. Ne znam od kojeg doba se bebaci smiju mazati sa Plymicolom jer mi do njegove godine dana nitko nije preporučao tu kremu. Sada mu ja čim mu se malo zacrveni namažem i odmah prođe. Nedavno je imao tako crvenu guzu (viroza sa čestim proljevom) od abnormalno jake i česte stolice da nije 2 dana mogao sjediti. Češće sam ga presvlačila, prala, puštala što više golog i mazala Plimicolom. Nakon 5 dana guza je bila kao nova.
Najvažnije je često mijenjati i prati vodom iza svakog kakanja, a to več znaš i sama. Nama se samo jednom zacrvenila guza i nakon pranja bi je namazala Nivea kremom s cinkom - ona u tubi, inače nismo koristili nikakve kreme. To bi joj doslovno preko noći pomoglo.
Evo još uvijek mučim muku sa tim osipom. Bili smo i kod pedijatra zbog proljeva pa je rekla da su to već i gljivice i neka joj stavljam canesten kremu.
Tako sam i postupila i lagano se povlačilo. To kad su joj se pojavili ti prištiči stavljala sam joj pelene BAby love iz DM-a. Inače koristimo Libero i nismo imali nikad problema sa guzom. Pošto Libero nema uvijek u našem Konzumu uzmem te iz Dm-a za zamjenu. I mislim da je zapravo problem u tim pelenama. Nisam na to prije obraćala pažnju ali od jučer mi opet ima jaki osip a upavo sam jučer opet kupila te DM pelene.
Imate sličnih zapažanja po pitanju pelena?
Kad je Tan nedje s dva tjedna imao osip (nekakva bakterijska infekcija), dr. mi je rekla neka ga što češće luftam i nek to vrijeme dok se ne zaliječi koristimo pamučne pelene (dobili smo također i kremu). Kako iz tog razdoblja imam dosta pamučnih pelena, naknadno sam kupila gumene gaćice (kamaris, super su!!) i kombiniram ih s ovim jednokratnim (babylove iz DMa). Obavezno mu stavim pamučnu ujutro, da se malo koliko-toliko prolufta jer mu noću ne mijenjam pelene.
Ima beba koje imaju reakciju ako se počnu koristiti druge pelene od onih na koje su navikle. Ja sam čula za takve slučajeve pa je Jan od početka nosio i Babylove i Pampers i Libero i nikada nismo imali problema sa crvenilom guze. Naravno, od kako smo dosli doma. U bolnici smo svi mislili da bebe mogu imati jedino crvenu guzu jer su ih, naravno, prematali samo 3 puta dnevno!?!?!?!?
JOš uvijek traje osip , ali se lagano povlači. Vratili smo se Libero pelenama, luftamo,sušimo i stalno mijenjamo pelene. Ovih dana ima normalnu stolicu u dužim intervalima pa je i to pomoglo da počne prolaziti.
ima 2 dana i luki je na guzi izbilo par crvenih tockica...nikad mu prije guza nije bila ni malo crvena...a ovo sad nije ono "obicno" crvenilo nego bas tockice na par mjesta....citala sam vas gore ,pa zakljucujem da mu je to od antibiotika jer ih pije evo vec 10 dana,a i prije je kakao isto dosta kao i sad ,pa nije bilo nicega...obavezno peremo guzu u vodi nakon svake kakice i pazimo,ali ovo su definitivno gljivice
aj recite smije li se mazati taj plymicol ako je beba 6 mjeseci stara??? :roll:
blaženi čaj od kamilice plus posušiti onda fenom i eto miline za malu guzu :P
Prošao osip čim smo se vratili na Libero pelene. Plus što sam je prala svaki put kad sam mjenjala pelenu. Onak sa mokrim ručnikićem. Pa kremica(canesten+pavlovićeva), i ode osip.
izgleda da je i nas napao, ali nisam baš sigurna, jer su prištići samo iznad piše, ne po guzi :?
inače, koristili smo jednokratne pelene, sad prešli na platnene, ja uživam, mislim uživa i on, kad ono - prištići. mažem dječjom masti, peremo kamilicom i ništa ne prolazi.
mislila sam da je možda od pranja i praška, ali stavljam duplo ispiranje, pa ne bi smjelo biti. eto, uvijek nešto. jel to pelenski, ako su prištići samo na jednom malom dijelu? za sada su samo crveni, nema bijelog.