-
Bolovi u stomaku
Ne znam ima li nešto slično, a na temi Kako se osjećate pred kraj trudnoće? vidim same bebe i čestitke, pa da im ne kvarim veselje, a voljela bih da mi neko čim prije pomogne svojim iskustvom.
Sada sam 34 sedmice trudna, pri dnu stomaka, skroz na dnu, na desnoj strani od subote osjećam neku čudnu, oštru bol, kao grč, koji me obuzme i onda mi se proširi nekako iznutra, prema debelom crijevu. Hemoroide nikada nisam imala, prošle sedmice sam bila kod ginekologa, sve ok, nalazi mokraće ok, ovo me nekako podsjeća na bol u jajniku, ili na jaku upalu mišića. Često to osjetim kada ustajem sa stolice, vrlo je neugodno.
Ponekad imam osjećaj da je od bebe, da se ona štima pa da mi udara u kojekakve organe dolje unutra. Uglavnom nemam problema ni sa stolicom ni sa mokraćom, samo me boli tamo gdje počinje noga, kod prepone. Sinoć sam se prepala da nije slijepo crijevo, sad od stomaka nemam pojma gdje su mi ostali stomačni organi.
Kontrakcije nisu, jer ovo se dešava samo kada ustajem, hodam, ili mijenjam ležeći položaj sa jednog boka na drugi. Ne znam da li da idem ponovo doktorici, ili da sačekam koji dan, nekada imam feeling da su mi to bolni mišići, ali otkuda ta bol prema debelom crijevu, toga me najviše strah!?
-
Eris meni to lici na preponsku kilu, ja je imam, pojavila se negde u sredini trudnoce jer mi je beba lezala poprecno a kad je preomenila polozaj bol je prestala.
Odi doktoru bar da ustanovis sta je, a svakako ti nista nece raditi sad po pitanju kile ako jeste, a ja inace sa istom zivim vise od pola svog zivota i uglavnom mi ne pravi probleme.
Ajde javlajj kako je :*
-
Ja imam slične bolove, baš dole pri dnu trbuha, nekad kad se dignem ili okrečem, a nekad krene samo od sebe. Brijem da su mi to trbušni mišići koji više nemaju snage pridržavati ovog bebana jer stalno ležim i ne razrađujem ih, baš kao da me nekakav grč čapi u mišićima, i nakon 20 sekundi prestane. Ali toliko se oko svega uzrujavam da sam rekla da ču ovo zanemariti.
Nek ti na uzv pogleda jel se što vidi, ali brijem da ti je to ništa za brigu :heart:
Kole još si tu??? :mrgreen: :*
-
Za svaku bol u visokoj trudnoci potrazila bi savjet ginekologa, to iz iskustva govorim.
-
Hvala vam svakako, baš sam se mislilia Roza Groza, da li ja to imam neke samo meni poznate bolove(ja uvijek nekako mimo ostalih). I ja sam nekako ubjeđenja da bi mogli biti mišići, i zbog veličine stomaka(svih 10kg je izgleda otišlo u stomak) i zbog čestog ustajanja ova posljednja 3 dana. Naime, malac nam je imao temperaturu čitav vikend, i onda su moji podizaji iz sjedećeg ili ležećeg položaja podsjećali malo na vježbe trbušnjake, nisam se pazila da polako ustajem, već sam se dizala brzo, na svaki njegov zahtijev. Pustiću do sutra, ako budu mišići, valjda do sutra popusti, a ako ne onda idem doktoru.
E baš sam se urekla, do petka sam bila ko trkaća kokoš, sad tamo, sad vamo, a evo danas se osjećam malo gore no što je vrijeme napolju(kod nas pada snijeg)
-
ja mislim da nije nista za brinuti se. moguce je da ti tezina trbuha pritisce prepone ili neku zilu i to je to. mene isto stalno nesto probada, ali kod doktora uvijek bude sve u redu. reci doktoru da te pregleda za svaki slucaj, ali ipak je to xy kg odjednom koje pritiscu sve zivo pa mislim da je samo neko opterecenje
-
Meni rekao dr da takve bolove može izazvati urinoinfekcija, s time da nije važno kada su se radili zadnji nalazi, jer ona dodje prek noći, nepozvana naravno. :roll:
-
i meni se javi takva bol, uglavnoom kad se ne odmaram dovoljno, svi nalazi su ok inače,pa kad se odmorim onda bude ok. Prestane. ali posavjetuj se sa liječnikom za svaki slučaj.