Došla mi je jučer patronažna sestra, nakon koje sam ostala totalno u šoku.
Prvo što je rekla nakon što je uletila i pretstavila se bilo je "da vam vidim prsa". Naravno, po bradavicama je primjetila da je Rio cijeli dan na prsima, na što je rekla da ona zna što su nama pričali u rodilištu (stvarno potiču dojenje, svaka im čast!), neka sve to zaboravim, moram ga dojiti svaka tri sata, podrignuti, a u međuvremenu davati ČAJ!!!! :shock: :evil: I bradavice da mažem bepanthenom.
Zatim, rekla mi je da na pupak stavljam dermatol,(koji se izbacije iz uporabe zbog bizmuta koji se taloži u tijelu), a nikako ne nešto drugo (npr. bivacin). I spalila ga kiselinom.
Onda, rekla mi je da ga mažem baby uljem, jedan dan jednu polovicu tijela, a drugi dan drugu polovicu tijela. Ovo me totalno zbunilo, to još nikad nisam čula.
Pogledala mi je i ranu od carskog (konce skidam tek u ponedjeljak), ali ju nije previla, iako sam ja dan ranije smočila zavoje kod tuširanja, a MM je improvizirao previjanje strerilnim kompresama, nego je to sve skupa samo prikeljila natrag! A stvarno sam se nadala da će mi ona ponovo previti ranu kak spada.
Uglavnom, nakon onog prvog, ostala sam totalno u šoku. Kad sam joj pokušala objasniti da moje informacije o dojenju nisu isključivo iz bolnice, rekla mi je da ona ima 30 godina iskustva, i da valjda ona zna što radi!!!
E, pa znam i ja da sigurno neću bebi davati nikakav čaj, i pitam se da li mi je uopće potrebna takva patronažna sestra i koliko se mogu pouzdati u njene savjete. Mogu li tražiti drugu, ili barem tražiti da mi ova ne dolazi? Rekla je da će doći opet u utorak (nakon 4 dana, zar ne bi trebala dolaziti češće?). Da li da samo govorim "da, da, dobro", ili...? Kakva su vaša iskustva s patronažnim sestrama?