Možda će ovo pitanja zvučati smiješno, ali...kako nemamo auto zanima me da li da idem s malim u jaslice u kolicima po ovoj hladnoći? ima godinu dana. Nekako moram doći do vrtića a nemrem baš svaki dan na taxi. :?
Printable View
Možda će ovo pitanja zvučati smiješno, ali...kako nemamo auto zanima me da li da idem s malim u jaslice u kolicima po ovoj hladnoći? ima godinu dana. Nekako moram doći do vrtića a nemrem baš svaki dan na taxi. :?
S kolicima. Zabundaj ga, skafander /vreća na kolicima, jakna, kapa, rukavice. Ja sam se s mojima šetala po vani po svim vremenskim uvjetima (i u kolicima i pješke - ovisi kako nam se dalo) i nikada im ništa nije bilo. Glavno da je djetetu toplo.
A kako se šetate inače? :? Pa to ti je isto kao i da ideš u jaslice.
Kao varijantu možeš koristiti i bus. Ne znam jel ti stanica blizu, ali klincima je bus skroz zabavan i cool.
Mi smo isto furt vani, zabundan je, al me u zadnje vrijeme svi čudno gledaju kud idem s tim malim djetetom po ovom vremenu! Bus nam je blizu, a u busu se svi križaju kad nas vide. Ne nam da li da po njima čekam proljeće pa da izadjem van. Čak mi i pedijatrica rekla da ne izlazimo nepotrebno, a ja moram na posao, dijete u jaslice. Zapravo sam iznenadjena komentarima ljudi. Hvala na odgovoru
Samo da te utješim na komentare u busu/tramvaju. Kako su moji klinci blizanci, a ja sam uredno išla tramvajem svugdje s njima (naučila sam se biti tako bezobrazna, da me sve sram :roll: , ali kad je pitanje opstanka...) čula sam takvih komentara kao da djeci želiš sve najgore i, naravno, da bi bilo bolje da uopće ne idu van... :shock:
Vrhunac je bio jedan stariji striček, koji je rekao da smo MM i ja drski jer smo zauzeli toliko mjesta u tramvaju sa tim kolicima i zašto bi se djeca morala voziti ako se on ne može sjesti u tramvaju!!!! :shock:
BOlje da uopće ne napišem što sam mu sve rekla, djeci istaknula kao primjer kakve ljude da ignoriraju, a MM ga je skoro za vrat ulovio. :roll:
Prema tome ti samo lijepo šeći i dalje i vozi se busom i ignoriraj "komentatore". Sretno!
Fala na podršci, tko bi se nadao da i za običnu šetnju moram nabrusiti živčeke! Sven je rodjen 1.12., taman je lijepo prohodao pa hoćemo dijete upoznati s čarima snijega. A komentari u busu i tramvaju su za dublje psihološko analiziranje, ha ha
mene su pitali kad su vidjeli da šetam po priličnoj hladnoći s malenim koji je spavao u kolicima zabundan, mora li dijete kod doktora? kad sam rekla da ne, komentar je bio pa zar se neće smrznuti kao što radim vani s njim :roll:
Ja takve komentare stvarno ne razumijem.
Najbolje da dijete od 1.11 do 1.4. uopće ne izlazi iz kuće. :roll:
Odakle ljudima potreba za takvim komentarima???
Malo OT, meni je jedan striček na Špancirfestu rakao da kud sam s djetetom došla u tu gužvu. :shock:
pa ima tek godinu dana! nećeš valjda s njim van. pričekaj ti fino 1.5. ili bolje 15.6 da se malo zatopli. :)Citiraj:
zrinkkle prvotno napisa
moja je cilu prošlu zimu bila vani i bila zdrava, a prehladu i uplalu uha smo pokupile u lipnju
Izašla ja s malim u petak iz haustora kad susjeda preko puta nije ni pozdravila nego rafalna paljba da kud ja mrcvarim dijete po tom vremenu, da nisam normalna! dodjem u banku, nitko da mi pomogne pridržati vrata a svi me gledaju već mi dodje pomoći cura sa šaltera, al zato su svi puni otrova iz ustiju kad sam ušla. Jučer u taksiju vozač prigovara da kaj mali plače, kaj ga ne smirim! mali zaspao za pol minute, al zamusao je nožicama naslon sica kojeg sam očistila maramicom al taksist poludio da kaj smo mu sad zamazali cijeli auto! Ispočetka nisam ljudima odgovarala, ali više nema smisla šutjeti, prelaze sve granice zločestim komentarima
Do jaslica smo koristili: auto (najmanje), tramvaj, kolica, sling, bicikl, noge... Sve smo isprobali, za komentare mi se fućka već zadnjih 15 godina, čak više nemam potrebu ni odgovarat, samo napravim :roll: .
ja ne kuzim, mislim da imam srecu sto zivim u kvartu gdje su sve samo pristojni ljudi :D po ovoj hladnoci sam svaki dan isla po Lovru u vrtic, s Lorenom u slingu. setali smo do doma, malo obisli borove u kvartu, trazili lampice na prozorima...i svi ljudi koji su nas vidjeli, ili nisu nikako reagirali ili su komentirali kako mora da je bebici jako toplo tako stisnutoj kraj mame i sl.
i u svakoj setnji se povede bar jedna rasprava o slingu (koliko dugo beba moze biti unutra, koji je to materijal, "znate i ja bi svojoj kceri koja je nedavno rodila to kupio"...). fakat su svi ljudi prepristojni! a ja cu traziti proviziju od pixiekida :mrgreen:
kad je F.bio godinu dana uredno smo u marami ili slingu išli u šetnju,iako su svi komentirali tako da sam imala ispade na cesti na babice i dedeke (tipa tvoja mama hoće da ti budeš bolestan,i sl.bedastoće) . To je išlo do te mjere da sam išla pitati dr. jel smijem van s njim. Žena mi je rekla da naravno, ona to preporučuje i kod viroza i sl. Primjereno obući dijete, ako je temp.manja od -5, staviti djetetu šal na usta,ili ih bar djelomično prekriti i šetati na svježem zraku 30-40min.