Samo sam htjela da pitam da li se vjezbanje (teretana, aerobno itd.) moze stetno odraziti na dojenje?
Planiram poceti sa vjezbanjem, ali se opet brinem da li to moze smanjiti kolicinu mlijeka ili napraviti nekakav problem sa dojenjem?
Printable View
Samo sam htjela da pitam da li se vjezbanje (teretana, aerobno itd.) moze stetno odraziti na dojenje?
Planiram poceti sa vjezbanjem, ali se opet brinem da li to moze smanjiti kolicinu mlijeka ili napraviti nekakav problem sa dojenjem?
koliko ja znam samo pretjerivanje može napraviti problem, ali utoliko da promijeni okus mlijeka zbog mliječne kiseline koja se nakuplja u mišičima, znači lagano, bez forsiranja i bez upale mišića, nema bada
samo napred! ja sam "bivsa" instruktorka, vezbam ponovo tek mesec i po. podoji dete pre vezbanja, i super. takodje bih ti preporucila da nabavis cvrsti grudnjak koji dobro drzi dojke, bez onih zica. jos bolje ako mozes da nabavis one sportske grudnjake one kao topice jer su elasticni a super drze. Moje misljenje je da je to najvaznija stvar za vezbanje, pored patika.
cekana je dala odličan odgovor - nemam ništa za dodati!
Tonja,
kako imaš vremena za vježbanje?? Mene je strah krenuti jer bi se bebek mogao sjetiti da bi htio dudati baš kad budem na aerobiku!!! On se na dudi i umiruje i prestaje štucati i uspavljuje i hrani!
Kako ćeš si ti organizirati to??
dobro ce doci podoj prije vjezbanja.
Beba sisa na 2-3 sata, a imam srecu da baka vise ne radi, pa ce cuvati svoju malu unuku! 8) Zivele bake!
Pozdrav
Tonja
Koliko prije podoja treba završiti s vježbanjem?
-Zbog mogućeg utjecaja mliječne kiseline u mišićima na okus mlijeka!
Od jeseni bi krenula na aerobic, beba će biti stara nekih 5,5 mjeseci.
Ne znam da li će ovo funkcionirati, ali tata zasad može hendlati bebu nekih sat i pol vremena kad mene nema ako odem u dućan, pa zašto ne radije to vrijeme iskoristiti za večernje vježbanje, ali me naravno prije zanimaju iskustva mama vježbačica.
Podojila bi ju prije odlaska na aerobic oko 19h, ali i kad se vratim nakon 20 sati, jer se od tada pa sve do 21-22h priprema za spavanje.
E sad, obzirom da gotovo nakon svakog treninga imam upalu mišića, posebno prvih mjeseci, zanima me da li se mliječna kiselina odrazi na dojenu bebu ili niste primjetile nikakvu razliku na bebi?
ovo i mene zanima. isto kao i nia, planiram poceti vjezbati za cca mjesec dana (Lorena ce imati 3mj), i malo me strah ove mlijecne kiseline. kako vec duuugo nisam vjezbala, bojim se da ce muskulfiber biti popratna pojava bar prvih par puta. i planiram ici u teretanu, jer ovo hopsanje bas i nije za mene (treba hopsati s 20kg viska :mrgreen: )Citiraj:
cekana prvotno napisa
Pa ne bi se trebao promijeniti okus mlijeka, nego se bojim da bi beba mogla biti razdražljiva, imati grčeve ili problema s noćnim spavanjem, otprilike kao kad ja popijem kavu koju ona osjeti na n-tu potenciju :/
ma, krivo sam citirala :) zanima me samo koliko se prije dojenja treba prekinuti s vjezbanjem? kada mlijecna kiselina (ukoliko se stvori), nestaje iz mlijeka? i zapravo me jos zanima zasto nije dobro da je mlijecna kiselina u mlijeku? kaj zbog razdrazljivosti i grceva? i kako znamo da li je imamo u mlijeku?
ovo i mene zanima.
mliječna kiselina se izlučuje samo kad pretjeraš, i samo mijenja okus mlijeka, što nekom smeta, a neki klinci ni ne primjete
smo vi vježbajte ;)
Citiraj:
Vježbanje .. ne utječe na dojenje, iako neke bebe mogu biti nervozne ako se u mlijeku zbog intenzivnog vježbanja pojavi mliječna kiselina. Prema nekim studijama, ona se može pojaviti u periodu od 90 minuta nakon vježbe pa je dobro savjetovati da majka podoji prije vježbanja. Ako se učestalo rade neke vježbe kao npr. dizanje utega rukom, moguće je da izazovu začepljenje kanalića. Takvu vježbu treba prekinuti. Obavezno paziti da majka unosi dovoljno tekućine.
zoza - hvala
mojoj ni češnjak nije smetao :mrgreen:Citiraj:
krumpiric prvotno napisa