Kada dođe nova beba........
Drage moje,
ja često ne pišem postove ali sam non stop na forumu. Sada sam trudna nekih 35. sedmica i koji dan. Porod se ozbiljno primiče, a ja nekako, kao da se nikada poroditi neću. Prilično se dobro osjećam fizički, mislim raditi do 8.1., a onda na bolovanje, s tim da mi je termin između 24.1. i 26.1.
Ali u posljednje vrijeme uhvati me neka tuga, osjećam potrebu da budem malo sama, da čitam, ili spavam, ili ne razmišljam apsolutno ni o čemu. Naša porodica je dobro uigrani tim, ovo je treće beba, imamo odraslu djecu(13 i 7) i onda se uhvatim u razmišljnaju kako će to sve izgledati. Hoću li se snaći, sem MM nemam baš neku pomoć za očekivat, kako će mi djeca to podnijeti, hoće li se udaljiti od mene, hoćemo li beba i ja biti nekako naspram njih troje starih znalaca, kao neki suparnički tim, želim da budem sretna nakon pororda, kao što sam bila čitavu trudnoću, jer ipak je ovo željno iščekivana beba....
Imam puno nekih dvojbi, i mrzi me s kim pričati o tome(pogotovo sa MM jer mislim da i njega slično nešto muči, al on je drugačiji od mene, ako sam ja tužna on bude još tužniji, voli čopvjek da me gleda sretnu izadovoljnu), prijaateljice će mi reći: Tražila si pa gledaj!!! A to mi baš sada ne treba.
Želim da čujem mame koje su rodile 2., 3., 4., i ino dijete, kako se to novo dijete uklopilo u staru porodicu, koje su imale probleme, kako su to riješavale, i jesu li se znale u trudnoći ovako zamisliti kao ja.