Mene zanima smije li se beba kupati normalno u kadici sa vodom dok joj nije otpao pupak?
I da li smije van na zrak u šetnju dok ne otpadne pupak?
Printable View
Mene zanima smije li se beba kupati normalno u kadici sa vodom dok joj nije otpao pupak?
I da li smije van na zrak u šetnju dok ne otpadne pupak?
Pri kupanju pupak zaštiti nečim ako još nije otpao, ili još vlaži
Neotpali pupak nije prepreka za šetnju vani, ali veliki minus i vjetar jesu
Ja sam svoje dječake normalno kupala u kadici od 1. dana doma (stariji je došao doma 4. dan nakon rođenja, a mlađi je ranije rođen pa smo čamili u bolnici skoro 2 tjedna, ali sve ok).
U tim prvim danima stavila bih u kadicu 2-3 prsta vode + par kapi bademovog ulja, tek toliko da se guza i pišonja može lijepo oprati, a pupak ostane na suhom. Nije me smetalo ako neke druge dijelove tijela osim guze/pišonje ne operemo 100%. Glavice sam im prala, ali s razlogom, moja djeca su proljetna i ljetna. Ne znam kako je sa zimskim bebama.
Ja ne bi preporučila normalno kupanje (mislim da ga močiš)jer time produžuješ proces ispadanja bataljka i cijeljenja pupka a kao takav je podložniji infekciji.Ja sam obadvoje svoje djece prala trljačicom dok nije otpao bataljak a onda ih normalno kupala,posušila dobro pupak i presula prašak i to je to,nikad nije bilo problema.Što se tiče šetnje mislim da je beba razmjerno mala za šetnju ali 15 min na zraku nikom ne šteti samo je bitno odabrati pogodne vremenske prilike.
ja sam oboje kupala 24 sata po rodjenju , ovde je takva praksa. i oboma je pupak brzo otpao i sve 5
Ja sam svoje brisala trljačicom dok ne bi otpao pupak, a i nakon toga sam pričekala neko vrijeme, da dobro zaraste. Nakon toga svaki dan u kadicu, a pupak sam pršila sve dok krastica ne bi potpuno otpala.