do kada odbijati hospitalizaciju, ili kada ju prihvatiti? :)
Danas mi je termin (tocno 40. tjedan), druga trudnoca po redu. U ponedjeljak sam bila na pregled u bolnicu, svi nalazi su uredni, bila sam otvorena 5cm. Doktor me nagovarao da ostanem jer 'cu roditi unutar dva sata'. Otisla sam doma i jucer (srijeda) opet na preged.
Kako je bio praznik isla sam direktno na ginekologiju, gdje me zena sa saltera (cuvsi da sam 5cm bila prije dva dana) poslala prakticki u radjaonu. Tamo sam zavrsila na pregledu, sve uredno, ali: otvorena i dalje 5cm, doktor rekao da nema smisla nista silovati, a to niti ne zelim, pa je rekao da idem kuci i dodjem opet sutra (petak).
Od bolnice sam udaljena oko 30-40 minuta voznje, pa me interesira vase misljenje, do kada je pametno odbijati hospitalizaciju, jer vidim da savjeti doktora ovise o njihovoj dobroj volji: od onog koji mi je 'obecavao' porod u ponedjeljak do onog koji me uvjerava da nema smisla forsirati nista dok god nije 42. tjedan.
Ako sutra svi nalazi budu OK, a otvorena sam 5 ili par cm vise, koliko je 'pozeljno' da budem otvorena prije nego prihvatim ostanak u bolnici? Ja si razmisljam 8cm, ispod toga idem kuci? :? Kakva su vasa iskustva?
Hvala!