-
boli me trtica
rodila sam prije tri tjedna i od onda me boli trtica. nisam popucala, nisu me rezali, nemam nikakvih ozljeda, ni masnica, ali me trtica boli do te mjere da mi je tesko sjediti dulje od par minuta, a kada se dizem ko da sam se zaljepila za stolicu pa me i to boli. uglavnom moram sve nekako sa strane sjediti. jel imao tko takvih problema i kad mu je proslo? ja se sve mislim da mi je pukla neka malena kost dok sam radjala :(
-
mene su, tako slično, bolili hemeroidi nakon poroda. :/
-
ne brini i ja sam isto to prošla čak sam pila voltaren ali nije mi nešto pomagao
nisam se mogla niti leći niti sjediti a neki put i dok sam ležala na boku i na svaki moj mali trzal to su bili veliki jauci
bolilo me je skoro puna 2 mj. a da me je kojim slučajem muž primo za guzu mislila sam da ću se ritnuti stražnjim nogama kao kobila :lol:
čak sam pitala i ginića za to , to je normalno samo da nije duže trajalo
-
slušaj možda nema veze s porodom!
Imaš li temperaturu?
ja sam dva puta operirala taj sinus ne znam kako se točno zove ali ti je to kao urasla dlaka koja se zagnoji i obično je imaju muškarci, prvi put to rade pod lokalnom, a ako se vrati pod općom anestezijom.
Meni je boljela trtica 2 g nakon poroda i pomislila sam da je opet to, kao da je pod rukom zadebljana, kao da je kost iskočila, ja sam išla slikat kičmu i rekli su da je skolioza...ipak često me boli, pa opet možda odem na kirurgiju u Novu bolnicu u Dubravi da provjere jel mi se onaj "sinus" vratio...kažu da to nije dobro lječiti ljekovima jer se nakon godina bolovanja nešto može iskomplicirat.
Ništa te ne košta otići na RTG-i snimi ti to ako te zabrinjava.
Pozdrav!!Sretno!
-
ti bolovi su posljedica razmicanja kostiju i svega ostalog u trudnoći.ja sam imala istih probleme 7-8 mjeseci nakon poroda. sve me bolilo, muž me dizao ujutro iz kreveta jer ja nisam bila u stanju sama. otišla sam privat fizioterapeutu i žena mi je sve sve namjestila. ja nisam ni bila svjesna da je to sve od trudnoće dok mi ona nije sve objasnila. sad sam već drugi put trudna i nemam nikakvih problema s te strane
-
Draga više odmaraj u ležećem položaju, nije babinje bez veze nazvano babinje :) Negdje za mjesec i pol do dva nakon poroda će sve doći na svoje mjesto pa će vjerujem bolovi prestati. Moći ćeš već i malo vježbati, šetati s bebicom ako vrijeme dozvoli i sigurno ćeš se osjećati bolje. Ako ni tada neće proći, odi na fizikalnu da te malo poslože ;)
-
Draga više odmaraj u ležećem položaju, nije babinje bez veze nazvano babinje :) Negdje za mjesec i pol do dva nakon poroda će sve doći na svoje mjesto pa će vjerujem bolovi prestati. Moći ćeš već i malo vježbati, šetati s bebicom ako vrijeme dozvoli i sigurno ćeš se osjećati bolje. Ako ni tada neće proći, odi na fizikalnu da te malo poslože ;)
-
Potpisujem sve prethodno, to je sasvim normalno poslije poroda, meni je pomoglo, tj. umanjilo bolove nošenje cipela s malo povišenom petom (recimo neke anatomske papuče), ne znam u čemu je caka, ali stvarno mi je bilo lakše
-
ocito nisam jedina. hvala na odgovorima. stanje se malo popravilo (sad sam mjesec dana nakon poroda) tako da nekad i zaboravim da me boli. ocito je posljedica razmicanja kostiju i svega, ali vise se odmaram i nosim cipele na peticu. ni ja ne kuzim zasto, ali pomaze :)
-
i meni je bilo tako, trajalo nekih 2mj i onda u potpunosti roslo.
gin mi je reko da me boli zato sto je glavom malo pobrusio po trtici pa je izcasio.
bez brige sve ce sjesti na svoje mijesto :love2:
-
zanimljivo, i mene trtica ubija, npr savovi od epi skoro i da ne bole vise (12 dana poslije poroda), ali jedva se dizem iz kreveta (kad se dignem ok je - stajanje mi ne pada tesko) zbog vrazje trtice. U bolnici sam pila Knavon pa nisam ni skuzila koliko zapravo boli a kad sam doma prestala piti tablete (patronazna mi je preporucila paracetamol, navodno Knavon je prejak obzirom da dojim) i sad je uh...
Da li ste pile nesto i sto protiv bolova? Ako jos ima nekih iskustava s fizioterapijom, sto to tocno znaci da te "srede"?
-
evo ja ti mogu reći da je mene prestalo boljeti 3 mjeseca nakon poroda. sada malo osjećam trticu ako sjedim na lopti za pilates. ne znam zasto, ali to mi očito smeta. pa pričekaj još malo :)
-
hm skuzila sam da me jedino trtica sprecava da normalno sjedim.. iako je bolje nego prije par dana, valjda je to dobar znak :-) svejedno jos me zanima kakvu to terapiju provode fizioterapeuti (u slucaju da ne prodje samo od sebe)