lidija_33 prvotno napisa
kao sto su se, temeljem novih istrazivanja, promijenile stvari u dohrani i dojenju, tako se mijenjaju i nacini poucavanja djece. najgora mi je floskula kako se matematika ne mijenja i 2+2 je uvijek 4. osim novih nacina poucavanja i novih izvora znanja koji su bili nezamislivi prije 10 godina ( samo npr. Internet), mijenjaju se i djeca i odnosi u drustvu. Pa se mora promijeniti i udzbenik. Ovo sto se zanamala hvali da ce u njihovoj skoli biti isti udzbenici 10 godina, to je van svake pameti. da je moje dijete u toj skoli, odmah bi ga ispisala. A cijene udzbenika, e pa to je stvar prioriteta. Imam osjecaj da su mnogim roditeljima udzbenici samo nuzno zlo i gledaju kako da prodju jeftinije, uopce ih ne zanima kako ti udzbenici izgledaju i po cemu ce njihova djeca uciti, a pri tom kupuju djeci skupe mobitele, igrice, markirane tenisice i odjecu.i da, mnogi roditelji bi zeljeli da je samo jedan udzbenik u igri jer im je lijeno pamtiti autore, izdavace, zele doci u knjizaru i traziti udzbenik iz matematike za 5. razred. to je otprilike kao da u trgovini ima jedna vrsta kruha, jedna vrsta mlijeka....podsjeca li vas to na neka prosla vremena????
sve je to stvar prioriteta. imam troje djece, dvojica su skolarci. vazni su mi njihovi udzbenici, vazan mi je njihov sadrzaj, zelim da moja djeca dobiju najbolje moguce obrazovanje. a nije mi vazno nose li nike, adidas i imaju li mobitel s kamerom ili bez. nemaju nikakav. socijala je druga stvar. gradovi i opcine trebaju se pobrinuti za to.