-
kakanje i plac
trazila sam, ali ne nadoh nista, pa evo:
zadnjih dana moj veliki uzasno place i vristi kad treba ici kakati. ne zeli govance uopce pustiti van, ali kad tad mora, pa to onda bude strasan "show". pomislila sam na hemoroide, ali ne vidim nista. nema krvi u stolici, nije ni posebno tvrda.
sta da radim? ima li tko iskustva, savjet?
-
Hm...otiđi pedijatru, ako nista drugo onda po savjet, mozas probat i Ferzym probiotikom, teta u ljekarni mi je rekla da pomaze potjerati govance koje ne zeli van, tj kojeg "vlasnik" ne pusta...
Mi imamo faze (mozda je i kod vas) danima ne zeli kakat, bjezi, skriva se, sjedne negdje na pod dok ga prode kakanje...govori nam da se boji kakati, da ne zeli...
A onda opet danima ponosno kaka i svima objavljuje kad mora ic!
Mozda je problem u tvrdoj stolici pa ga boli, probaj s prehranom malo omeksati drekec.
-
I mi smo imali takvih problema negdje oko2,5 godine.
Jednostavno mu je bila tvrda stolica jedno tjedan dva i nije mogao kakati i plakao je svaki put.
Onda sam mu znala namazati guzu kremom i ne znam što je točno jeo da se sve vratilo u normalu.
Ali ima dosta tih pripravaka.
I ja sam imala sličnih problema nakon poroda i onda sam pila onaj čaj za probavu i prošlo je.
Tako da najbolje ako ne želiš na svoju ruku ssavjetuj se sa pediatrom.
-
hvala, mamice!
evo danas je kakao bez problema i mislim da sam skuzila u cemu je bio problem, pa evo za sve buduce probleme kod drugih: nama je smetalo (tj. njemu je smetalo) sto se preko bozicnih blagdana - uz pomoc bake, dide, tete i tetka :evil: mimo mojih molbi - prejedao slatkisa i to mu je poremetilo stolicu i stvorilo velike probleme. evo par dana na "maminom rezimu" i stvar se smirila....