Re: MOlim za pomoc i savjet
Za početak, probaj se opustiti. Sve što kažeš je normalno i uobičajeno, pogotovu sa prvim djetetom.
Dijete ne traži mlijeko stalno, traži tebe, tvoj miris i dodir i zato je na sisi. Sa mojom prvom curicom sam bila u gotovo identičnoj situaciji, neprestano je bila na meni, nisam stizala na wc, a kamoli da nešto obavim u kući. Jednom, dok je spavala na boku, ispod i iza leđa gurnula sam joj moju pidžamu (da je onako pridrži na boku da se ne okreće). I nakon pola sata shvatim da me beba po prvi put ne zove kada sam ustala iz kreveta, da sam se uspjela umiti, obaviti neke stvari po kući .... Kada ja uđem u sobu, a ona okrenula i zagnjurila glavu u moju pidžamu i spava sa osmjehom :heart:
Probaj ne brinuti za kućanske poslove, oni će biti tu svaki dan, i svakako ne misli da si nesposobna i lijena.
Umor je normalan i potrebe bebe su prioritet.
Zato se mazite, ljubite i nosite, spavajte skupa i uživajte. Poslije ćeš se sjećati toga, a ne zmazanog stana i neskuhanog ručka.
Uživajte!
Re: MOlim za pomoc i savjet
Kao prvo, moraš se pomiriti sa time da ti kuća neko vrijeme (ako ikad više :) ) neće izgledati kao prije. Za sad to jednostavno tako. Svaku priliku kad beba doji iskoristi za odmor a kad beba spava za spavanje.
Posve je normalno da su tako male bebe tako često na sisi (moja je znala biti i po 12 h u komadu). To sve brzo prođe iako možda sad i ne izgleda tako.
Što se konkretnih savjeta tiče:
U ovom članku je objašnjeno kako znati da li beba dobiva dovoljno mlijeka i kako ćeš prepoznati sisanje koje znači da beba zaista jede. U tome će ti pomoći i filmići s ove strane.
Ponekad se beba na sisi uspava ako tok mlijeka nije dovoljno jak iako mlijeka u dojci još ima. Tome se može doskočiti kompresijama o čemu članak imaš ovdje.
Što se tiče bolnih bradavica, članak o tome je ovdje. Ponekad one budu bolne zbog trajno lošeg prihvata što se može ispraviti sasvim malom korekcijom prilikom stavljanja bebe na dojku. Kako to pravilno odraditi pogledaj ovdje.