Biopsija korionskih resica - hitno molim pomoć!
Molim sve koje su radile biopsijiju korionskih resica u Zagrebu da mi daju par infomacija o tome jer sam užasno zabrinuta zbog lošeg nalaza kombiniranog probira. Našla sam na forumu puno info o amniocentezi, ali o ovom zahvatu ne....
Dakle, u četvrtak sam ( u 11 +4 tjednu) napravila UZV kod jednog poznatog privatnika,rezultati UZV su bili skroz ok, bez ikakvih osobitosti (sve mjere ok). Nakon toga sam bezbrižno otišla izvaditi krv i jučer sam dobila rezultate - katastrofa. Nalaz krvi (biokemijski) je pokazao mogućnost Downovog Syndroma 1:12 :-(
Inače, imam 40 godina i 4 mjeseca, svjesna sam da spadam u rizičnu skupinu, ali 1:12 ??? Ne mogu vjerovati....
U svakom slučaju, nakon prvog šoka, odluka mi je bila amniocenteza, ali od same pomisli da moram čekati do 16. tjedan da bi se napravio zahvat, pa onda još najmanje 2 tjedana rezultat... tko će to preživjet....
Razmišljam da čim prije, tijekom idućeg tjedna napravim biopsijiju korionskih resica, ipak su rezultati puno brži, pa ako bude trebalo donijeti najgoru odluku...
Molim vas pomozite mi, kakva su vaša iskustva s biopsijom, svaka info mi je važna, jer odluku moram donijeti jako brzo....