Htjela sam samo reći kako me totalno oduševio ovaj tekst s portala o zajedničkom spavanju, predivan je i baš si mislim kako bi svijet bio prekrasno mjesto kad bi više ljudi odgajalo djecu srcem umjesto racionalizacijama :heart:
Potreba ili navika
Printable View
Htjela sam samo reći kako me totalno oduševio ovaj tekst s portala o zajedničkom spavanju, predivan je i baš si mislim kako bi svijet bio prekrasno mjesto kad bi više ljudi odgajalo djecu srcem umjesto racionalizacijama :heart:
Potreba ili navika
I meni je tekst izvrstan iz istog razloga
:D za tekst!
Najradije bih ga isprintala i dijelila sumnjičavima!
Joooj, u tom tekstu su sročene sve moje misli o tome. Ja ga već isprintala ;)
Bojim se da velika većina ne sluša svoje instinkte i misle da je bolje dijete što prije udaljiti od sebe kako bi se osamostalilo. Uvijek se sjetim malih psića (imali smo više legla) kako su sigurni tek kad su svi zajedno smotani u klupku. Čim jednog udaljiš on bespomoćno plače...priroda je to lijepo uredila, ali neki imaju potrebu intervenirati i tamo gdje ne treba.
upravo sam to i napravila.Citiraj:
Najradije bih ga isprintala i dijelila sumnjičavima!
'ko tebe bapskim pričama ti njega argumentima ;)
:D za tekst.
Samo kratka priča.
Danas ujutro M nešto grdo sanja i jeca u snu. Budući da je s nama u krevetu (u sredini) MM i ja instinktivno je u istoj sekundi počinjemo grliti.
Spavamo, ali u polusnu je tješimo. Ja joj govorim da su mama i tata tu, mazim je, ljubim je u obraze.
M prestaje plakati, smije se.
Bilo mi je smiješno jer je spavala, a usta je napućila i htjela nam je dati pusu. Lijepo smo se zagrlili i opet zaspali.
Tekst je super! :D
Sva sam ponosna što spavamo skupa od prvog dana.
Matilda :)
ma to je baš dobar argument protiv onih koji me stalno kritiziraju. kopiram i ja i dijelim po potrebi ;)
matilda, pusa od bemba
Bas mi je drago da vam se svidja. :heart:
i meni je tekst super
mi imamo malo otezavajucu okolnost sto se nas 4 mora potrpati u jedan krevet, jest da je 2m, al' MM i ja smo vec sami posebi prilicno veliki...
Lucija od nekih 9, 10 mjeseci spava sama u sobi (primjetila sam da bolje spava kada je odvojena jel' mm hrce ko ...hmm ne znam s cim bi uopce usporedila) i nikad nije bilo nikakvih problema (dojila sam ju po noci al' cim bi zaspala prebacila bi ju natrag).
No, od kad je bebonja u igri stvari su se pocele mjenjati. Ona je primjetila da beba uglavnom spava samnom - posto ga dojim po noci, pa cesto tako zaspemo i sada i ona hoce spavati s nama - odnosno izmedu bebe i mene - sto je vrlo opasno jer ona jako nemirno spava i okrce se bar 5 puta u 2 minute, a najvise se voli legnuti poprecke. i strah me da ga ne ugusi ili mlatne u snu.
Super mi je neciji savijet da se jedna stranica kindica skine i beba spava u njemu prislonjena uz krevet - no mi nemamo takav kinderbet - tj. stranice se naslanjaju jedna na drugu :(, mislim da cu morat mjenjat kinderbed.
za sada je situacija ovako ona spava do nekih 2 u svojoj sobi, nakon toga prelazi kod nas, mm ide na kauc (jer i on nemirno spava i okrece se jako i strah ga je da ne zdrobi luciju), nju zagradujemo s jedne strane, ja sam u sredini, matko s druge strane - njega samo malo zagradujem s dekicom posto se on jos ne okrece - no samo je pitanje trenutka kada ce i on postati rotirajuci.
Ne znam kako se snalaze drugi s ovako dvoje malih pilica?
Pilici rastu. Tebi je olakotna okolnost sto ce matko uskoro bit veci od luce pa ce on nju.... :P Ja sam negdje do Nolinih valda 7,8 mjeseci radila tako da je mm spavao do ruba, pa jan pa ja pa nola do zagradjenog kraja. Onda bi nju bocno dojila, pa kad bi doslo vrijeme za drugu ciku onda bi nju prebacila izmedju mm i mene, a jana s druge strane. Uf. Krevet nam je inace 180 cm sirok. Sada saltam samo Nolu, vise se ne bojim da spavaju jedno pored drugog. Jan pola noci spava u svojoj sobi u krevetu, pola kod nas.
he, a meni je olakotna okolnost sto jaks hoce samo desnu cicu pa nema saltanja i svatko ima svoje mjesto.
premda je filip, evo, sa gotovo 6,5 godina poceo spavati sam u svom krevetu. cudno mi je, priznajem, ali eto, nismo cekali do vojske :lol:
i to sto imam cice dobru cetvorku pa ne moram saltat strane kada dode vrijeme za drugu ciku :shock: :lol:Citiraj:
Maja prvotno napisa
Meni je to jako praktično i sad kad je samo Leona s nama u krevetu...akrobatsko dojenje rules :lol:Citiraj:
ankika prvotno napisa
danas moja curica ima 26 meseci i odavno sama insistira da spava u svom kreveticu
kad je bila beba od 5-6-7-8 meseci ja sam bila ta koja je insistirala na spavanju tipa "svako u svom krevetu da bi se bolje odmorili" i sada znam da je to bila OOOGROOOMNA GRESKA
ona bi zaspala pored mene, cim bih ja ustala i premestila je u njen krevet ona bi se probudila i tako bezbroj puta u toku noci. niti sam ja spavala kako treba niti ona a sve iz mog straha da ako nam se jednom useli u krevet nikad nece hteti da se vrati u svoj.
medjutim, to je kako tako i funkcionisalo dok ja nisam radila. kad sam pocela da radim nije bilo sanse da ja mogu budna ostati dok ona zaspe i utvrdi san nego je puno cesce bila situacija da ja zaspem pre nje. i tako noc, po noc i ona se preselila kod nas
dugo vremena smo imali ritam - zaspe u velikom krevetu, ja je prebacim u njen i negde oko 3-4 sata se budi i vraca kod nas do budenja i odlaska na posao ili u vrtic
da bi danas ona sama htela da spava u svom krevetu :D
znaci ja sam pravila gistu glupost - gnjavila sam i sebe i dete a opet je bilo kako je ona htela da bi danas prica bila sasvim drugacija
ocekujemo drugu bebu za par meseci - nadam se da cu biti pamenija i da cu bolje uspeti da razumem potrebu i zelju svog deteta :angel:
uživamo zajedno..umorni ali najsretniji
TROJE!Citiraj:
ankika prvotno napisa
Lijepo, izbacili smo tatu u boravak, on ionako voli gledat tv do sitnih sati. A mi 4 spavamo poprečno na krevetu 200x160. Bruno i Karlo su tamo gdje inače dođe uzglavlje, jedan do drugog, a ja ih po noći stalno popravljam, ako noge od jednog završe na glavi drugog i sl. Lucija je na drugoj strani kreveta, a ja između njih. Kod mijenjanja strana ne premještam nju, već ja skačem oko nje. Kad se počne okretat, približit ću njen kindrić i skinut stranicu. To bih napravila već sad, ali nikako naći vremena.
Inače B i K obavezno zaspu u svojim kindrićima, ja inzistiram jer ih se bojim ostavit na krevetu s Lucijom. A kad završim sa svim pospremanjima i ostalim radovima, jedva čekam da se oni probude i traže da ih uzmem k sebi. MM sve to mrko gleda, ali šta mu ja mogu.
E da, i ja sam za njega printala tekst.
Ja sam već odavno printala i čitala okolo. Sad me više nitko ništa ne pita!
Uživamo! Filip i ja sigurno, mm malo manje ali dobro. Ako jednom dođe druga beba, možda ga nagovorim da kupimo veći krevet...
Moja cura uglavnom spava u svom krevetiću, jer se po noći zna nečujno probuditi pa puzi po krevetu i preko nas da ne skužimo i par puta je tako odletila na pod. Do sada je spavala s nama u krevetu, ali otkad je počela mjesečariti - krevetić.
I ja popravljam već godinama i pokrivam ekipu u krevetu 2m x 2,20 m. Mi smo htjeli 2,20 x 2,20, ali tu dimenziju ne rade samo još 2,20 x 2,40, a to nam fakat ne bi stalo.
I sad mi je već pomalo dosta popravljana nakon 6 godina, moram priznati. Možda mi fali nova friška beba da me lupe novi friški hormoni izdržljivosti, ne znam.
I kad djeca mirno spavaju, ja se budim i kontroliram jesu li pokriveni i ne mogu si pomoći. Jedino kad sam na službenom putu i spavam sama, dogodi se da se ne budim čitavu noć.
Izgleda da ću morati opet naučiti spavati u komadu.
Moja seka spava sa svojom bebom i stalno mi zahvaljuje da sam joj taj "štos" prodala. Pokušava i ona dalje to prodati, ali je zid nažalost jak...
I ja to radim Jučer sam isprintala u nekoliko kopija članke "dajte djetetu glas", i 3 članka o produženom dojenju i podijelila patronažnoj, svekrvi i mami ;) , a sad ću i ovajCitiraj:
Najradije bih ga isprintala i dijelila sumnjičavima
Nije ista priča, ali...Citiraj:
Danas ujutro M nešto grdo sanja i jeca u snu. Budući da je s nama u krevetu (u sredini) MM i ja instinktivno je u istoj sekundi počinjemo grliti.
Spavamo, ali u polusnu je tješimo. Ja joj govorim da su mama i tata tu, mazim je, ljubim je u obraze.
M prestaje plakati, smije se.
Bilo mi je smiješno jer je spavala, a usta je napućila i htjela nam je dati pusu. Lijepo smo se zagrlili i opet zaspali.
Priča mi MM jučer kako se Lea probudila jučer ujutro, već kad sam ja otišla na posao, i rekla u polusnu: Ti mi čitaj priču, a ja ću papat titu :heart:
inače, kad smo u dnevnom boravku na kutnoj, onda ona doji, akrobatski, sjedi pokraj mene i doji tako da može gledati TV ili slikovnicu koju ja čitam i lijepo uživamo. Onda kaže - ja bi drugu - i prebaci se preko mene na drugu stranu i nastavi. Ja ne moram ništa raditi
Mi imamo jedan od peršoneipo znači 145 cm do njega jedan od jedne znači 90 cm to je 235,00 cm i priljubljen dječji sa spuštenom stranicom-
80% sobe krevetne površine
Lahlah i mi od subote. :lol: Bas mi je Litala rekla da vi imate slicno. Mi sad imamo 160+90 kreveta.